SENDİKALAR GREVDE: UÇUŞLAR DURDU, ERCAN'DA KAOS

Sendikaların Ercan Havaalanı'nda başlattığı grev nedeniyle uçuş işlemlerini yaptıran onlarca yolcu bekleme salonunda kaldı, uçuşlar ertelendi.

Sendikaların Ercan Havaalanı'nda başlattığı grev nedeniyle uçuş işlemlerini yaptıran onlarca yolcu bekleme salonunda kaldı, uçuşlar ertelendi.

Uçuşların grev sonrasına ertelendiği belirtilirken yolcuların grevin tamamlanacağı saat 15.00’e kadar beklemesi istendi.

YENİDÜZEN’e ulaşan bir grup yolcu “kimi yabancı yolcuların Türkiye üzerinden aktarmalı olarak ülkelerine gideceğini, Ercan’daki erteleme nedeniyle de İstanbul’daki uçaklarını kaçıracaklarını” ifade etti.

Sendikalar grevde

KTAMS, KAMUSEN ve KAMU-İŞ bugün 09:00-15:00 saatleri arasında Sivil Havacılık Dairesi'nde Ercan Havaalanı'nın tüm birimlerinde grev başlattı. Sendikaların ortak açıklamasında, "Alım gücünün korkunç derecede düştüğü bir dönemde UBP-DP-YDP Hükümetinin gayri yasal bir şekilde yasa gücünde kararname ile HP ödeneğini geri ödememek koşuluyla 4 ay durdurmasına karşı sendikalarımız KTAMS, KAMUSEN ve KAMU-İŞ mücadele başlatmıştır" denildi.

"2 geliş, 2 gidiş etkilenecek"

Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, grev nedeniyle İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı ile  Ercan arasındaki 2 geliş ve 2 gidiş olmak üzere 4 uçuşun etkilendiğini belirtti.

YENİDÜZEN’e kısa bir açıklama yapan Sofi, uçuşlarla ilgili yeni düzenlemelerin gün içerisinde yapılacağına yönelik bilgi verdi.

Sofi, “Uçaklar gelmeden, buradan uçak kalkamaz. Gerekli düzenlemeler yapılacak” dedi.

Bengihan: 7-8 uçuş etkilenecek

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, "hükümetin yaklaşık 100 bin kişiyi etkileyecek kararlar aldığını, buna tepki olarak şok eylemler yapacaklarını daha önceden duyurduklarını" ifade etti. Ercan’da bu sabah 09.00-15.00 saatleri arasında ‘şok’ eyleme gidildiğini kaydeden Bengihan, bugün yaklaşık 7 ile 8 uçuşun etkileneceğini kaydetti.

6 sendikadan perşembe günü genel grev ve meclis önünde eylem

KTAMS, KAMUSEN, KAMU-İŞ, Gümrük Çalışanları Sendikası (GÜÇ-SEN), Gelir ve Vergi Dairesi Çalışanları Sendikası (VERGİ-SEN) ile Hemşireler ve Ebeler Sendikası oluşan altı sendika, aynı nedenlerle perşembe günü ülke çapında genel grev ve Meclis önünde eylem yapacaklarını, ayrıca hukuk mücadelesi başlatacaklarını açıkladı.

Sendikalar, 8 Nisan Perşembe günü öncesi ve sonrasında şok eylem ve grevlerle çok sert tepki koyacaklarını da duyurdu.

Sendikalar adına yazılı ortak açıklama yapan KTAMS Başkanı Güven Bengihan, “pandemi sürecine bağlı olarak yaşanan ekonomik krizin etkisinin ülkede çalışanlar, dar ve sabit gelirli kesimler açısından dayanılmayacak noktaya geldiğini, bunun en önemli nedeninin yönetenlerin kamu kaynaklarını adil dağıtmaması” olduğunu kaydetti.

Fotoğraflar Devrim Demir

                                                                                                         

İlgili Haberler

Haberler Haberleri