1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Karapaşaoğlu: ‘Saldırıya uğradım’
Karapaşaoğlu: ‘Saldırıya uğradım’

Karapaşaoğlu: ‘Saldırıya uğradım’

Halil Karapaşoğlu, önceki gün sabaha karşı arkadaşları ve nişanlısıyla çorba içmeye gittikleri mekanın önünde aracına binmeye çalıştığı sırada saldırıya uğradığını belirtti, polise giderek şikayetçi oldu…

A+A-

YENİDÜZEN

Lefkoşa’nın bilinen mekanlarından 1984’ün sahibi  , YKP Lefkoşa Belediye Başkanlığı Eski Adayı, aktivisit Halil Karapaşoğlu, üniversite öğrencisi bir genç tarafından saldırıya uğradığını söyledi, polise giderek şikayetçi oldu.

YENİDÜZEN’e konuşan Karapaşaoğlu, önceki gün sabaha karşı arkadaşları ve nişanlısıyla çorba içmeye gittikleri mekanın önünde aracına binmeye çalıştığı sırada saldırının yaşandığını dile getirdi.

Karapaşaoğlu yaşadıklarını şöyle özetledi: “Dün akşam arkadaşlarım ve nişanlımla birlikte iş çıkışı sabah saat 4 gibi Hamitköy’de Cadde Restorana gittik. Orada çorba içtik, daha sonra arabamdan sigaralarımı almak için dışarıya çıktım. Restoranın hemen yanındaki marketin önünde iki çocuk oturuyordu. Bana seslendiler, ilk önce duymamazlıktan geldim. Sonra öğrenci olup olmadığımı, nerede okuduğumu sordular. Ben de okulu uzun yıllar önce bıraktığımı söyledim, arkamı döndüm restoranın içerisine girdim. Bir süre sonra arkadaşlarımla birlikte mekandan ayrıldık, arabaya doğru yürüdük. İki genç halen arabanın yanında oturuyordu. Yolcu koltuğuna oturdum, kapıyı kapatmaya çalışırken beni engellediler. ‘Sen Türk müsün, niye Ermeni gibi konuşuyorsun’ dediler. Alttan almaya çalıştım, yorgun olduğumu eve gitmek istediğimi söyledim. Sözlü tahrikte bulundular. Bunun üzerine polisi arayacağımı söyledim, hakarette bulunmaya devam ettiler. ‘Dedem 1974’te Kıbrıs’ta savaştı, siz kimsiniz?’ diye bağırmaya başladılar. Kolumu tuttular. Arabadan indim, bana karşı üslubunu düzeltmesini istedim. Bu sırada itiş kalkış yaşandı. Arkadaşları araya girdi, onu alarak yanımızdan uzaklaştırdılar. Benim arkadaşlarım da yanıma geldi. Polisi aradım. Şikayetçi oldum. Arkadaşları çocuğun soy ismini bilmediğini söyledi ama inanmıyorum”

Bu haber toplam 3644 defa okunmuştur
Etiketler :