1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Nuland, Kıbrıs ziyaretiyle ilgili açıklama yaptı
Nuland, Kıbrıs ziyaretiyle ilgili açıklama yaptı

Nuland, Kıbrıs ziyaretiyle ilgili açıklama yaptı

“Her iki lider, ortak açıklama konusunda anlaşmak için güçlü kararlılıkları konusunda beni temin etmişlerdir”

A+A-

ABD Dışişleri Bakanı’nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Victoria Nuland, Kıbrıslı Türk Lider Eroğlu ve Kıbrıslı Rum Lider Anastasiadis’in, “verimli ve sonuca yönelik çözüm müzakerelerini canlandırmayı teşvik edecek, anahtar prensipleri belirleyecek ortak açıklama konusunda anlaşmak için güçlü kararlılıkları” konusunda kendisini temin ettiklerini söyledi.

Kıbrıs’ı gelip Kuzey ve Güney Kıbrıs’ta temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı’nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Victoria Nuland, ziyaretini tamamlamasının ardından ABD’nin Lefkoşa Büyükelçiliği aracılığıyla açıklama yaptı.
Victoria Nuland, açıklamasında, Güney Kıbrıs’taki temaslarıyla ilgili olarak, Kıbrıs Rum yetkililere, Güney Kıbrıs ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ilişkileri kuvvetlendirmek için çabalarından dolayı teşekkür etti ve şöyle dedi:
“İkili ilişkilerimizin parçası olan bir dizi konuyu tartışma fırsatı bulduğum için müteşekkirim. Bunlar arasında terör ile mücadelede işbirliği, kanun yaptırımları, insan haklarına destek, insan ticaretindeki ortak mücadelemiz ve Suriye’nin kimyasal silahlarının tahliyesine destek konusunda Kıbrıs’ın önemli rolü bulunmaktadır.”

Bölgedeki güveni inşa etme
ABD Dışişleri Bakanı’nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Victoria Nuland, Eroğlu ve Anastasiadis’le görüşmeleri hakkında ise şunları dile getirdi:
“Anastasiades ve Eroğlu ile, Kıbrıs’ta çözüm çabaları konusunda harika görüşmeler gerçekleştirdim. Bu görüşmelerden sonra her liderin önümüzdeki günlerde ve haftalarda adanın bölünmesini sonlandırmaya yönelik gerçek ilerleme için kişisel bağlılığı konusunda ikna olmuş durumdayım.
Her iki lider, verimli ve sonuca yönelik çözüm müzakerelerini canlandırmayı teşvik edecek anahtar prensipleri belirleyecek ortak açıklama konusunda anlaşmak için güçlü kararlılıkları konusunda beni temin etmişlerdir. Onlar bu fırsatı yakalarlarken, adanın bölünmüşlüğünü iyileştirmek ve adanın tüm toplumlarına ve halklarına güvenlik ve ekonomik refah getirmek için cesur adımlar atarlarken Başkan Obama ve Amerikan halkının güçlü desteği konusunda ve devam eden kararlılığımız konusunda kendilerini temin ettim.  Amerika Birleşik Devletleri adadaki ve bölgedeki güveni inşa etme ve işbirliğini artırmak için önlemlerin geliştirilmesi ve erken uygulanmasını desteklemektedir.” TAK

Bu haber toplam 3288 defa okunmuştur