Gıda denetimlerindeki eksiklik verilere de yansıdı “Denetimlerde 4 ithal, 4 de yerli numuneden örnek alındı”

Tarım Dairesi 15 Nisan 2022 tarihinde yapılan ithal ve yerli üretim gıda denetim sonuçlarını açıkladı.

Tarım Dairesi 15 Nisan 2022 tarihinde yapılan ithal ve yerli üretim gıda denetim sonuçlarını açıkladı.

Yerli ve ithal sebze-meyveye yapılan ve 4 Nisan’dan 14 Nisan’a dek duran pestisit analizleri açıklanan denetimlere de yansıdı.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan denetimlerle bu hafta açıklanan denetimler arasında büyük fark görüldü. Tarım Dairesi’nin, 18-24 Mart arası yaptığı gıda denetimlerinde 38 ithal ürün, 18 de yerli üründen numune alındığı görülürken, bu hafta açıklanan denetimlerde 4 ithal, 4 de yerli numuneden örnek alındığı açıklandı.  Bu haftaki denetimlerde sadece 1 yerli ürünün kirli olduğu belirtildi.

Devlet Laboratuvarında yapılan analizler neticesinde çıkan sonuçlar Avrupa Birliği’nde kullanılan “Pestisit Kalıntı Limitleri”ne  göre değerlendiriliyor.

 

Tarım Dairesi tarafından bu hafta yapılan açıklama şöyle:

“İthal Ürünlerden alınan 4 numunede, 4 numune de temiz olup, limit üstü bitki koruma ürünü tespit edilen ürüne rastlanırken, yerli ürünlerden ise 4 numunenin 3’ü temiz olup tavsiye dışı bitki koruma ürünü tespit edilen 1 ürün olduğu belirtildi.”

En son gıda denetiminde kayıtlara neler geçmişti?

Tarım Dairesi, 18-24 Mart arası yapılan gıda denetimlerinde tavsiye dışı veya limit üstü bitki koruma ürününe rastlanmadığını duyurdu. Tarım Dairesinden yayımlanan bildiriye göre, 18-24 Mart arasında ithal gıda ürünlerinden alınan 38 numunede ve yerli ürünlerden alınan 18 numunede olup tavsiye dışı veya limit üstü bitki koruma ürünü tespit edilmedi.

İlgili haberler

Haberler Haberleri