Türkiye’den bir iş adamını öldürmek için gönderildiğini itiraf eden O.G., Cürümleri Önleme Şubesi tarafından Lefkoşa’da yakalandı. Zanlının üzerinde yapılan aramada tabanca ve mermiler bulundu. Polis, olayın ciddi bir mesele olduğunu vurgulayarak yeni tutuklamaların olabileceğini açıkladı.
Lefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Adli Şube Amirliğinde görev yapan polis memuru Fırat Uğuroğlu mahkemeye olguları aktardı.
Polis, zanlının 19.09.2025 tarihinde Lefkoşa'da Meydana gelen "Kanunsuz Ateşli Silah Ve Patlayıcı Madde Taşıma Ve Tasarruf" suçuna methalder olduğunu belirtti.
Zanlı, tabanca ve mermilerle birlikte bulundu
Polis memuru Fırat Uğuroğlu, 19.09.2025 tarihinde saat 10.40 sıralarında Demirhan-Lefkoşa’da, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı bir ekip tarafından elde edilen bilgi üzerine Türkiye’de sakin zanlının üzerinde arama yapıldığını belirtti. Aramada, siyah renk sırt çantası içerisinde bir adet silver renk, ahşap kabzeli, Beretta marka 7.65 mm çapında tabanca ile tabancaya takılı vaziyette 7.65 mm çapında 7 adet merminin bulunarak emare alındığını aktaran Uğuroğlu, zanlının suçüstü tutuklandığını kaydetti.
“Zanlı, bir iş adamını vurmak için geldiğini itiraf etti”
Polis, zanlının Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’ne celp edilerek yapılan sorgusunda İstanbul'dan Kıbrıs’ın kuzeyine bir iş adamını vurmak için geldiğini beyan ettiğini aktardı.
Polis, zanlının aynı gün bu hususla ilgili olarak işlemiş olduğu suçu itiraf eder nitelikte bir gönüllü ifade verdiğini, bahse konu tabancanın bulunduğu yerin konumu ve tabancanın saklı olduğu yerin fotoğrafının kendisine gönderildiğini akabinde konumu takip ederek tabancayı tasarrufuna geçirdiğini beyan ettiğini söyledi.
Polis, 'bahse konu tabanca herhangi bir suça karışıp karışmadığı ile ilgili olarak PGM Kriminalistik Şube Amirliği’ne incelenmek üzere gönderileceğini mahkemeye aktardı. Polis, zanlının verdiği
gönüllü ifadenin teyit tekzibinin yapılacağını, meselenin kamuda infial yaratan ciddi bir mesele olduğunu vurguladı.
“Yeni tutuklamaların olması muhtemel”
Tahkikatın yeni başladığını kaydeden polis, alınması gereken ifadeler ve izlenecek kamera görüntüleri ile birlikte tahkikatın seyrine göre yeni şahısların tespit edilerek, yeni tutuklamaların olması kuvvetle muhtemel olduğunu belirtti.
Polis memuru soruşturma amaçlı zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkemede konuşan zanlı ise olayla ilgili polise her şeyi anlattığını söyledi.
Şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.