Yıldırım: "Adil ve kalıcı bir çözümü hep destekledik"

TC Başbakanı Binali Yıldırım, Türkiye’de 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumu öncesinde başlatılan evet kampanyası çerçevesinde bu akşam Lefkoşa’da Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıya katıldı

TC Başbakanı Binali Yıldırım, Türkiye’de 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumu öncesinde başlatılan evet kampanyası çerçevesinde bu akşam Lefkoşa’da Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıya katıldı. Binali Yıldırım’ın konuşmasının satr başları şu şekilde:

“Biz bir oldukça, beraber olukça iki ülkenin de sırtını kimse yere getiremez. TC ve KKTC’nin aklı ve yolu birdir. Sizlerin karşılaştığı sıkıntıların çözüme kavuşması için büyük bir çaba gösteriyoruz. Meseleleri adım adım çözüme kavuşturuyoruz. Her türlü sorunu çözeriz yeter ki gönüller bir olsun. Biz Kıbrıs’ın geleceği için daime umutlu olduk. Çözümün önündeki tıkanıklığa rağmen adil ve kalıcı bir çözümü hep destekledik. Çözüm, Kıbrıs Türkü’nün adil ve eşit yönetişimini sağlayacak, can ve mal güvenliğini sağlayacak bir çözüm olmalıdır. Kuzey Kıbrıs’ın siyasi ve ekonomik menfaatlerini korumaya yönelik garantisi anavatan Türkiye’dir. Kuzey Kıbrıs’ı daha ileri seviyeye ulaşması için ne lazımsa yapmaya devam edeceğiz. Kuzey Kıbrıslı kardeşlerimiz için söylediğimiz bir şey var: Türkiye’de ne varsa Kıbrıs’ta da o olacak. Kuzey’de yapılanlar güneyden çok daha iyi durumdadır. İstişare ve işbirliğimiz artarak sürecektir. Son müzakerelerde KKTC’nin yapıcı tutumunu görmüştür. Tüm dünya bunu izlemiştir. Tüm dünya bu görüşmelerin neden kesildiğini çok iyi biliyor. Türkiye şu an lider ülkeler arasında. 15 Temmuz’da KKTC’nin kalbi Türkiye için attı. Sizin sevginiz bizim için dünyaya bedel. Ülkücü kardeşlerim “önce vatanım” dediniz ve bu kutlu yolda bizimle birlikte yürüdünüz. 16 Nisan’da darbeler dönemi sona erecek.”

Yıldırım ayrıca gecede TC’deki yapılan icraat ve projelerden de bahsetti. Gecede TC Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş,  T.C Enerji Bakanı Berat Albayrak ve Orman-Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da kısa bir konuşma yaptı.

Binali Yıldırım gün içerisinde sırasıyla Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Hüseyin Özgürgün ile görüştü. Binali Yıldırım ve beraberindeki heyetin saat 21.30’da adadan ayrılması bekleniyor.

 

Fotoğraflar: Levent ÖZDAĞ

İlgili Haberler

Haberler Haberleri