Tutuksuz yargılanacak

Mağusa’da faaliyet gösteren Zizi Pizza isimli işyerinde çalışan F. Ö, “kundaklama” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı

Gamze BAYKUR

Mağusa’da faaliyet gösteren Zizi Pizza isimli işyerinde çalışan F. Ö, “kundaklama” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Zanlı tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

İş yerini kundakladı…
Meselenin tahkikat memuru Engin Yıldız, zanlı F. Ö’nün 15 Kasım tarihinde saat 05:00 raddelerinde çalışmakta olduğu ve Mağusa’da faaliyet gösteren Ali Cenk Akay’a ait “Zizi Pizza” isimli iş yerinin önünde bulunan tahta platform altındaki çöp poşetleri ve gazeteleri kasten ve kanunsuz olarak tasarrufunda bulundurduğu kibritle ateşe vererek konu iş yerini kundakladığını açıkladı.
Çıkan yangın sonucu iş binası ve bina içerisindeki muhtelif eşyaların hasar gördüğünü belirten Yıldız, hasar tespiti çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Mesele ile ilgili yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Yıldız, zanlının uygun bir teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

Tutuksuz yargılanacak…
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlının kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak Kuzey Kıbrıs dışına çıkışının men edilmesine ve Kuzey Kıbrıs vatandaşı 1 kişinin 30 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir verdi.

İlgili Haberler

Haberler Haberleri