Komisyon Odası’na giren sendikacılar polise götürüldü, ifadeleri alındı

KTAMS ve Kamu-Sen mülakatlarda sendikaların dışlandığı gerekçesi ile Kamu Hizmeti Komisyonu'nda şok eylem yaptı. Komisyon Odası’na giren sendikacılar polis tarafından göz altına alındı, Polis Müdürlüğü'ne götürüldü, bir süre sonra serbest bırakıldı

KTAMS ve Kamu-Sen mülakatlarda sendikaların dışlandığı gerekçesi ile Kamu Hizmeti Komisyonu'nda şok eylem yaptı. Komisyon Odası’na giren sendikacılar polis tarafından göz altına alındı.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne götürülen sendika temsilcileri bir süre sonra serbest bırakıldı.

Sendika üyeleri bugün yapılacak gardiyanlık mülakatı öncesinde mülakatların yapılacağı "komisyon odasına” girerek durumu protesto etti.

Komisyon odasında bulunan sendikalar, Kamu Hizmeti Komisyonu görevlileri tarafından içeriye kilitlendi, çok sayıda polis de binaya geldi.

Yetkililer, "içerde mülakat var" iddiasıyla basını da içeri almazken polis bir süre sonra sendikacıları göz altına alarak Polis Müdürlüğü'ne götürdü.

KTAMS ve Kamu-Sen yöneticileri mülakatlarda sendikalarla paylaşılan kriter puanları gibi bazı bilgilerin kaldırıldığını belirtti. “15 yıllık uygulama bir anda kaldırıldı” diyen sendikalar, eylem yaptı...

Bengihan ve Atan serbest

Gözaltına alınan KTAMS Başkanı Güven Bengihan ile Kamu Sen Başkanı Metin Atan, serbest bırakıldı. Serbest bırakılmalarının ardından basına açıklama yapan her iki sendika başkanı yaşananlara tepki gösterdi, “Utanacak bir şey yapmadık” dedi.

FOTOĞRAF-GÖRÜNTÜ: BURÇİN AYBARS - ERTUĞRUL SENOVA

Haberler Haberleri