Ayşe GÜLER
Güzelyurt’ta 15 Ocak tarihinde ayrı yaşadığı eşi Nejla Mağaracı’yı öldürmekle suçlanan 69 yaşındaki Saim Hannas, “Kavga sırasında olan oldu, öldürmeyi düşünmedim” dedi.
Dün bir kez daha Lefkoşa Kaza Mahkemesi Heyeti huzuruna çıkan Hannas, pişman olduğunu, eşi ile aralarında çıkan tartışma sonucunda kendisini tutamadığını, böyle bir şey yaşanacağını tahmin etmediğini söyledi.
21 Ocak’tan beridir Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak bulunan Hannas ile ilgili karar, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti tarafından 6 Haziran Pazartesi günü açıklanacak.
Kıdemli Savcı Varol, emareleri mahkemeye sundu
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Ömer Güran, Yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Vedia Berkut Barkın huzurunda görüşülen davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Ahmet Varol ile sanık Saim Hannas hazır bulundu.
Duruşmayı Hannas’ın çocukları da izledi.
Kıdemli Savcı Ahmet Varol, dünkü duruşmada geçtiğimiz davada yarım kalan olayla ilgili emareleri mahkemeye sunarak, sanık Saim Hannas’ın herhangi bir sabıkasının bulunmadığını açıkladı.
Hannas, olay gününü anlattı
Kıdemli Savcı Varol’un ardından, avukatı olmaması nedeniyle mahkeme, sanık Saim Hannas’a söz verdi.
Sanık Saim Hannas, olayın yaşandığı gün aralarında çıkan tartışma sonucunda eşinin evden ayrıldığını söyleyerek, özetle şöyle devam etti: “Kadın bana iyi bakıyordu… Ancak her tartıştığımızda evden kaçıyor, geri geliyordu. O gün de tartışmıştık. Ben de ‘Ayıptır, bize söz etmesinler’ demek için evine gittim. Sonrasında aramızda tartışma çıktı”
Hannas, mahkemede sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendisine evine gelmesini söyledim, cevap vermedi. Biri mi var dedim, yine konuşmadı… Yemin et dedim, etmedi… Sonrasında üstüme saldırdı, yüzümü tırmaladı. O esnada ikimizde yere düştük. Yüzümü tırmaladığı için kendimi başka türlü hissettim… Öldürmeyi düşünmedim, kavga esnasında olan oldu, boğazını sıktım…”
“8 çocuğum, torunlarım var…”
2006 yılında boşandığı eşi Nejla Mağaracı ile 9 yıl aradan ikinci kez 6 Şubat 2015 tarihinde evlendiklerini ve 4 çocuklarının olduğunu söyleyen Hannas, ilk eşinin hayatını kaybettiğini, o eşinden de 4 çocuk sahibi olduğunu anlattı.
Hannas, torun sahibi de olduğunu, Güzelyurt bölgesinde herkesin kendisini tanıdığını ifade ederek, hasır sandalyeciliğin yanı sıra müzik aletleri yaptığını ve aynı zamanda müzisyen olduğunu da ifade etti.
8 çocuğundan 4’ünün mahkemeye geldiğini, kızı ile konuşmadığını da dile getiren Hannas, “8 evladım var. 4’ü geldi… Diğer 4 çocuğum gelmedi. İyi olsunlar da…” şeklinde konuştu.
Karar 6 Haziran’da…
Lefkoşa Ağır Ceza Heyeti ise mahkemede aktarılan olgular ve beyanlar ışığında sanık Saim Hannas ile ilgili kararın 6 Haziran Pazartesi günü açıklanacağını, sanığın o tarihe kadar Merkezi Cezaevinde tutuklu kalacağını dile getirdi.