“Nefret ifadeleriyle dolu, hedef gösteren bir üslupla basın açıklaması kabul edilemez”

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, "Cumhurbaşkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu" tarafından Yenidüzen ve Kanal Sim'i hedef gösteren açıklamaya eleştiri geldi.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, “Emekli Komutan Konuştu” manşeti sonrasında "Cumhurbaşkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu" tarafından yapılan açıklamaya sert tepki verdi.

Gazeteciler Birliği açıklamasında, gazeteci-yazar Serhat İncirli, Yenidüzen gazetesi ile Kanal Sim ile Avrupa gazetesini hedef alan basın açıklamasının kabul edilemez olduğu ifade edildi.


Suç olduğuna inanılan yayınlar için yargı yolunun açık olduğuna değinilen açıklamada; “Cumhurbaşkanlığı’nın bu açıklamasını kınar, Sayın Cumhurbaşkanı’nı medyanın işlevlerini bir kez daha hatırlamaya ve kurumsal basın açıklamalarındaki üslup konusunda önlem almaya çağırırız.” dendi.


Açıklamanın tam metni şöyle:

“Cumhurbaşkanlığı imzasıyla 7 Eylül 2022 Çarşamba günü yapılan, Yenidüzen yazarı ve Kanal Sim programcısı gazeteci-yazar üyemiz Serhat İncirli’yi, bu basın kuruluşlarını ve Avrupa gazetesini hedef alan basın açıklamasını onaylamamız mümkün değildir.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın, bir personeli tarafından kaleme alınan böylesine kabul edilemez ifadeler ve tanımlamalar içeren bu metne onay verebilmiş olmasını üzüntüyle karşılıyoruz.

Ülkenin en yüksek makamında oturan Cumhurbaşkanı’nın nefret ifadeleriyle dolu ve hem bir gazeteciyi hem de basın kuruluşlarını hedef gösteren böylesine bir üslupla basın açıklaması yapması kabul edilemezdir.

Gazeteci Serhat İncirli’nin emekli Güvenlik Kuvvetleri Komutanı’yla yaptığı röportaj özellikle de gündemdeki kimi soru işaretlerinin giderilmesi açısından son derece önemlidir ve bir gazetecinin görevidir.

Cumhurbaşkanlığının, gazetecinin iddialarını yanıtlamak ve soru işaretlerini gidermek yerine doğrudan gazeteciyi ve basın kuruluşlarını hedef alması, hedef göstermesi son derece üzücü ve düşündürücüdür.

Birikmiş bir öfke ve kinin göstergesi olarak değerlendirdiğimiz Cumhurbaşkanlığı açıklaması, bu makamın, kendinden farklı düşünene hiçbir tahammülü olmadığının kanıtıdır da. Oysa düşünce ve ifade özgürlüğü, demokrasinin olmazsa olmazıdır.

Hatırlatmak isteriz ki, yasalarımız bağlamında hakaret olduğuna inanılan yayınlar için yargı yolu açıktır.

Cumhurbaşkanlığı’nın bu açıklamasını kınar, Sayın Cumhurbaşkanı’nı medyanın işlevlerini bir kez daha hatırlamaya ve kurumsal basın açıklamalarındaki üslup konusunda önlem almaya çağırırız.


KTGB Yönetim Kurulu”

 

Haberler Haberleri