Minik öğrencilerden meme kanserine farkındalık yürüyüşü

Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında, Oktay Ülgen Erülkü Anaokulu öğrencileri öğretmenleri eşliğinde anlamlı bir yürüyüş gerçekleştirdi. Pembe balonlar takan minikler, “Erken teşhis hayat kurtarır” sloganlarıyla farkındalık mesajı verdiler.

Meme kanseri farkındalık ayı kapsamında, Oktay Ülgen Erülkü Anaokulu öğrencileri öğretmenleri eşliğinde anlamlı bir yürüyüş gerçekleştirdi. Pembe balonlar takan minikler, “Erken teşhis hayat kurtarır” sloganlarıyla farkındalık mesajı verdiler.

Yürüyüş, Oktay Ülgen Erülkü Anaokulu’ndan başlayarak köy meydanına kadar sürdü. Renkli pankartlar taşıyan öğrenciler, çevredeki vatandaşlara da meme kanserinde erken teşhisin önemini hatırlattı.

Okul Müdürü Ceren Korkmaz Abiş, yaptığı açıklamada, “Küçük yaşta toplumsal duyarlılığı geliştirmek bizim için çok önemli. Minik öğrencilerimizle birlikte sağlıklı bir geleceğin temelini atıyoruz. Bu tür etkinliklerle hem farkındalık oluşturmayı hem de öğrencilerimizin empati duygusunu geliştirmeyi amaçlıyoruz.” dedi

Haberler Haberleri