MAĞUSA YEREL SEÇİMLERE DOĞRU :2

“46 farklı dalda bin 400 gencin çalışmalar yaptığı MAGEM, belediyecilik anlamında Mağusa Belediyesi’nin yarattığı ilkler arasındadır”

Mağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, sosyal belediyecilik, kültür ve sanat gibi birçok alanda ‘öncü’belediye olduklarını vurguladı:

Kültür ve sanatın başkentiyiz


Ayşe GÜLER

Mağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, belediyenin sosyal belediyecilik, kültür ve sanat gibi birçok alanda ‘öncü’belediye olduğunu ve ilkleri başardığını vurguladı.

Vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak ve yaşam kalitelerini artırmak için çalıştıklarını söyleyen Kayalp,  Mağusa Belediyesi’nin ülkenin ‘kültür ve sanat başkenti’ olduğunu vurguladı.

Kayalp, sanatı bir yılın her ayına yaydıklarını ifade etti.

“Kültür ve sanat başkentiyiz”

Mağusa Belediyesi’nin ülkenin ‘kültür ve sanat başkenti’ olduğunu vurgulayan Kayalp, sanatı bir yılın her ayına yaydıklarını ifade etti.

DAÜ ile birlikte Mağusa’ya Kültür Kongre Merkezi’ni inşa ettiklerini aktaran Kayalp, kalitesi ve fonksiyonel yapısıyla Kıbrıs’ta örneği olmayan merkezi hayata geçirdiklerini söyledi.

Kayalp, merkezde her türlü sahne salonlarının sunulabileceğini ifade ederek, bu alanda yapılan çalışmaların kültür, sanat ve sosyal belediyeciliğe ciddi alt yapı sağladığını belirtti.

Kayalp, “her ay bir tiyatro getirdik. Bir ayda birçok tiyatroyu ülkemize getirmek yerine, biz her aya böldük. Bir süre sonra her ay konser yapacağız” dedi.

Öte yandan Uluslararası Kültür Sanat Festivali’nin ‘markalaştığını’ dile getiren Kayalp, daha da ileriye götürmek için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

“MAGEM,  Kıbrıs’ın en büyük gençlik organizasyonu”

MAGEM’in belediyecilik anlamında Mağusa Belediyesi’nin yarattığı ilkler arasında yer aldığını ifade eden Kayalp, “bu merkez, gençlerin doğru alanlarda, güvenilir merkezlerde kendi yeteneklerini açığa çıkaracaklarını, özgüven kazanacakları bir merkezdir” dedi.

Kayalp, 46 farklı dalda bin 400 gencin merkezin çalışmalarına katıldığını dile getirerek, MAGEM’in Kıbrıs’ın en büyük gençlik organizasyonu olduğunu vurguladı.

“Mağusa’daki gençler hentbol, masa tenisi, basketbol, bilardo gibi alanlarda ciddi çalışmalar var” diyen Kayalp, “başarı elde etme ve şampiyonluk kazanma hedefimiz var. Ama esas olan gençlerin enerjilerini doğru merkezlerde harcamalarıdır” dedi.

“MAGEM, Maraş’a da açılıyor”

MAGEM’in yeni binasının Maraş bölgesine açılacağını kaydeden Kayalp, böylelikle Maraş’taki gençlerin de MAGEM hizmetlerinden yararlanabileceğini söyledi.

Kayalp, MAGEM hizmetinin kentin bütününe yaymak amacıyla çalışma yürüttüklerini dile getirerek,  “Maraş bölgesi genç nüfus açısından önemli bir potansiyeldir. Hizmetin o bölgeye de götürmek için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

İkinci Bahar Yaşam Kulübü…

Kayalp, belediyenin yaşlılara hizmet kapsamında İkinci Bahar Yaşam Kulübü’nü hayata geçirdiklerini dile getirerek, birimin 65 yaş üstü,  2 bin 700 üyesinin bulunduğunu söyledi.

Bin üyeye kendi talepleri doğrultusunda her ay sağlık hizmeti götürdüklerini belirten Kayalp, “kuaför ve berber hizmetlerini evlerine götürüyoruz. Basit tamir işlerini yaptırıyoruz. Onların yaşamlarını kolaylaştırabilmek için aktiviteler yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Kayalp, “onlara bizim için çok değerli olduklarını hissettirmek istiyoruz. Bu proje Avrupa’da çok ciddi bir projeydi” şeklinde konuşarak, projeyi uygulayan ilk belediyenin Mağusa Belediyesi olduğunu aktardı.

Kadınların eğitimi ve geliştirilmesine yönelik çalışmalar...

Öte yandan Mağusa Kadın Merkezi(MAKAMER)’nin Mağusa’ya kazandırılan en önemli projeler arasında yer aldığını söyleyen Kayalp, merkezde kadınların eğitimi ve geliştirilmesine yönelik çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.

Kayalp, merkezin kadınların yetenek kazandırarak ev ekonomisine katkı yapabilecekleri üretimi sağlamaya öncülük ettiklerini söyleyerek, “ev işleri gibi değişik kurslarımız var. Onların ürettiklerini pazarlayabilecekleri merkez oluşturduk. Proje, turizm dönemi pazarlanarak, gelirlerin kadınlara verilmesi ile ilgilidir” şeklinde konuştu.

Kayalp, “Kadınların talep ettikleri spor çalışmaları yapıyoruz. Bununla birlikte yapılan anketlerde kadınların bazı sağlık konularında bilgilenme ihtiyaçları oldukları ortaya çıktı. Seminerler düzenliyoruz” diye konuştu.

Kayalp, Mağusa Belediyesi’nin sosyal belediyecilik alanında Kıbrıs’ın öncü belediyesi olduğunu vurguladı.

 

-------------------------------------------------

YEREL SEÇİM KULİSLERİ

 

UBP net değil, DP kendi adayında ısrarlı

Yerel seçim tarihi adım adım yaklaşırken Mağusa’da da hava giderek ısınıyor.
Anketlerin Oktay Kayalp’i açık ara önde göstermesi sağ partilerde paniğe neden oldu.
UBP’nin ismi gündemde dolaşan aday adayı Güneş Güneşoğlu adaylık talebini dillendiriyor. DP’de ise İsmail Arter isimi gündemde…
Mağusa’da UBP ve DP’nin kilitlendiği nokta hangi aday üzerinde ittifak yapılacağı…
DP kanadı ısrarla İsmail Arter’i öne sürerken, Arter’in ittifak olmaması halinde de DP’nin adayı olması isteniyor.

***

UBP’de “seçimi bedavaya kapatırız” fikri

UBP’de ise durum daha karışık…
Güneş Güneşoğlu maddi açıdan güçlü bir isim.
UBP kurmayları UBP’nin kendi adayıyla seçime girmesi halinde Güneş Güneşoğlu’na muhtaç kalacak gibi görünüyor.
Mali gücü yüksek bir siyasetçi olan Güneş Güneşoğlu ile seçim kazanmanın zor olduğunu konuşan UBP çevreleri “En azından Güneşoğlu’nun maddi gücü ile seçimi bedavaya kapatırız” düşüncesinde…
Öte yandan Güneşoğlu’nun sağın ortak adayı olması konusunda ise şansının çok düşük olduğu konuşuluyor.
Bu arada İsmail Arter’in ise 2010’daki UBP-DP ortak adayı Hasan Kunter’den daha fazla oy alma ihtimali görünmüyor.
Bu sonuç da, hem DP’yi hem de UBP’yi rahatsız ediyor.
Özetle Oktay Kayalp’i devirme planları yapan sağ partiler Mağusa’da İsmail Arter’in karizması, Güneş Güneşoğlu’nun maddi gücü arasında bir seçim yapacak.
Ve büyük ihtimalle de UBP Güneşoğlu ile DP de İsmail Arter ile seçime girecek.

***
 

Hoşkara istiyor, Angolemli mümkün değil

TDP’de bir süredir ismi konuşulan Ercan Hoşkara’nın adaylığı gündemdeki yerini koruyor.
Özellikle Hoşkara’nın aday olmak istediğini çevresine söylediği belirtiliyor.
DAÜ’de akademisyen bir çevreye sahip olan Hoşkara’nın seçimi kazanma şansı pek görünmese de, kendi tezlerini ortaya koyma adına aday olacağını düşünülüyor.
TDP’den Mağusa Belediye Başkanlığı için bir ara isimi geçen Hüseyin Angolemli’nin aday olmasının beklenmediği de gelen bilgiler arasında…

 

-----------------------------------------------------------------------

İlçe Başkanları ne diyor?

DP-UG İlçe Başkanı Fikri Ataoğlu:
“İttifak olmayacakmış gibi çalışıyoruz”

• Aday nasıl saptanacak?
• Parti hafta sonu nasıl bir yol izleyeceğine karar verecek.

• Siyasi ittifak, işbirliği çalışması ne durumda?
• Merkez Yönetim Kurulu’nun henüz aday belirlemeye yönelik kesin bir çizgisi yok. Bu hafta sonu nasıl bir yol izlenecek sanırım netleşecek. Ancak biz Mağusa’da ki 28 belediyenin 10’u Mağusa Bölgesi’ndedir, hiç kimseyle ittifak yapmayacakmışız gibi çalışıyoruz. Bu nedenle 10 belediyede de aday adaylarımız mevcut.
Ancak ittifak olursa da bu sadece UBP ile de değil CTP ile de olabilir ya da hiçbiriyle de DP yerel seçimlere kendi adaylarıyla da hazırdır.

• İsimler var mı?
• DP’nin Mağusa’da aday adaylığına düşündüğü isim en baştan beri benim de söylediğim İsmail Arter’dir.

• Kentteki atmosfer ne gösteriyor?
• Yerel seçimler biliyorsunuz biraz da partiden ilgisiz kişilerle de ilişkilidir. Biz İsmail Arter’in ciddi oranda sevildiğini gördük. Şuan ki Belediye Başkanı Oktay Kayalp de yıprandı. UBP aday çıkarsa da Arter’in karşısında şansı olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden bu seçimde şansımızı yüzde 80 görüyorum.

Haberler Haberleri