“İkamet İzinsiz İkamet Etmek" suçundan tutuklanan H.D.T., N.W. ve S.A.G., Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldı.
Polis memuru Mehmet Portakal mahkemeye olguları aktardı. Polis, 5 Ocak 2026 tarihinde saat 12:00 raddelerinde Lefkoşa'da, Girne Caddesi üzerinde Göç İdaresi Merkezi tarafından yapılan muhaceret kontrolünde H.D.T., N.W. ve S.A.G’nin 30 Kasım 2025 tarihinden itibaren 67 gün Kıbrıs’ın kuzeyinde izinsiz ikamet ettiklerinin tespit edildiğini söyledi.
Polis, zanlıların tutuklanarak, soruşturma başlatıldığını, ihraç edilebilmeleri için gerekli yazışmaların başlatıldığını kaydetti. Polis, ayrıca zanlıların KKTC'de ne amaçla bulunduklarının da araştırılacağını ifade ederek, 3 gün ek süre talep etti.
Yargıç Şevket Gazi, zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmalarına emir verdi.