Gönendere, Tirmen, Yamaçköy, Mallıdağ, Akathu Boğazı ve… TATLISU ZAMBAK TESİSLERİ…

Gönendere, Tirmen, Yamaçköy, Mallıdağ, Akathu Boğazı ve… TATLISU ZAMBAK TESİSLERİ…


Ali Yüksek

Yine yazdan kalma bir kış günü ve demiratlarımızın homurtusuna dayanamayan grubumuzla yola koyulduk. Bu kez hiç gitmediğimiz rotaları izlemeye karar verip Gönendere, Tirmen, Yamaçköy ve Mallıdağ üzerinden Akathu boğazını geçip Tatlısu Zambak Tesislerinde soluğu aldık.
   Birçok arkadaşımızın ilk defa geçtiği güzergâh gerçekten doğa harikası sayılabilecek bir yerdi… Özellikle mevsimin yağışlı geçmesi ortamı alabildiğine yeşilin tonlarına bürümüş, adeta bir botanik bahçesine çevirmiş gibiydi.

KISA MOLA

   25 Ocak Pazar günü, Lefkoşa Yenikent’te toplanan grubumuz Gönyeli çemberinden yola koyulup Erülkü Market’te kısa bir mola ile Gönendere yönüne doğru hareket etti. Mallıdağ köyü girişinde muhteşem bir manzara karşısında ikinci bir defa duraklama yapan grubumuz kısa bir mola ile tekrar yoluna devam etti.
   Yaklaşık yirmi kişiyle Akathu boğazını geçerek gittiğimiz Zambak Tesislerinde her zamanki gibi darbuka eşliğinde ve eğlenceli bir şekilde yemeğimizi yeyip bol bol sohbet etme imkânı bulduk.

GÖREV

   Özgür demirat şövalyeleri gezi grubu eğlenceyi seven, sevgi ve saygılı bir grup olma özelliği yanı sıra, sıkı dostluk ve arkadaşlıkların pekiştiği, her pazarı iple çeken, adeta bir aile ortamına sahip... Özellikle havaların güzel olması her geziye pozitif enerji olarak yansırken sosyal ve kültürel gezilerimiz farklı mekânlarda ve farklı boyutlarda devam etmektedir. Gittiğimiz her yerde beğeni ve takdirle karşılanmamız, Kıbrıs’ın tüm köylerini dolaşmamız gerektiğinin bir işareti olsa gerek…
Farklı gezi ve etkinliklerde buluşmak dileğiyle,

Kaskınız takılı, farınız ve yolunuz hep açık olsun…

Dergiler Haberleri