Ertuğruloğlu'ndan Akıncı'ya sert sözler

Ertuğruloğlu, müzakerelerin yeniden başlaması süreci öncesinde sert açıklamaları ile dikkat çekti.

Ertuğruloğlu 'müzakerelerin yeniden başlaması'na karşı çıktı, Cumhurbaşkanı Akıncı'ya sert ifadelerle saldırdı

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, BRT'de katıldığı programda, "masaya yeniden dönmek" yönünde bir karar alınırsa bunu "rezalet" olarak niteledi, "azınlık hakları için müzakere yapılacağı" iddiasında bulundu.
Akıncı'ya yönelik "siz masaya siyasi eşitliği konuşmaya mı gideceksiniz, bu kadar bariz bir yalan mı söyleyeceksiniz" diye konuşan Tahsin Ertuğruloğlu, "Mert olunuz!
İnsanımızın zekası ile alay etmeyiniz." gibi sert ve aşırı ifadeler kullandı.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, görüşmelerin "devletten devlete olması" gerektiği iddiasında da bulundu.
Ertuğruloğlu, bunun, hükümetin yeni bir kararı olup olmadığı yönünde bilgi vermedi.

Anastasiadis'in "azınlık çoğunlukla eşitlenemez" sözlerinin toplumdan gizlendiğini de öne süren Ertuğruloğlu, "Cumhurbaşkanı Akıncı'nın bizim görüşlerimize tahammülü dahi yok" dedi.
Akıncı'nın "siyaset mümkün olanı elde etme sanatıdır" dediğini de öne süren Ertuğruloğlu, bu şartlarda "azınlık hakları" elde edileceğini iddia etti.

"Bıktık bu maskaralıktan" diye konuşan Ertuğruloğlu, Rumların Türkiye'yi "işgalci" diyerek suçladığı ve "Kıbrıslı Türkleri ambargolar altında ezmek istediğini" söyledi.

Ertuğruloğlu, BRT'deki 17. Saat Program'ında Birleşmiş Milletler'in halkın 50 yılını çaldığını da söyledi.
"Müzakere masasına dönünüz" diyen BM'ye de "döndüğünde ne olacak" diye çıkışan Ertuğruloğlu, "masadan eşitlikle kalkılacağına da inanmadığını" belirtti.

"Türkiye olduğu sürece kimse bizi satamaz" da diyen Ertuğruloğlu, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın aldığı yüzde 60 oyların, Kıbrıs vizyonu değil iç politik hesaplaşmalar sonucu olduğu senaryosunu da ortaya koydu.

Akıncı'yı "Nobel Barış Ödülü için bizi Rum'a terk edecek" diyerek suçlayan Ertuğruloğlu, müzakerelerin yeniden başlaması süreci öncesinde sert açıklamaları ile dikkat çekti.

Ertuğruloğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Harita verme dediğimizde, bize, biliyordunuz, dedi. Yöntem şuydu, görüşmeler yapılacak, ilerleme olduğu takdirde harita değiş-tokuşu olacaktı. Hiç bir ilerleme yok, hep hayal, siz harita verdiniz. Haritayı hükümetin bilgisi olmadan hazırladınız. Hükümet size harita verme, dedi. Erdoğan sonra açıklama yaptı, ne oldu sizin haritanız? Saklanmayın Türkiye'nin arkasına. Kıbrıs meselesi sadece Kıbrıs Türk halkının meselesi değil, Türk milletinin meselesidir."

Ertuğruloğlu, Birleşmiş Milletler Kıbrıs Özel Danışmanı Eide'nin de "maaşını alma derdinde" olduğunu belirtti, hiçbir eylemi ve söylemine güvenmediğini söyledi.

Ertuğruloğlu, "çözüm" yanlısı düşüncelere yönelik de "Türkiye'den nasıl kurtulacağım ön görüsü" içinde oldukları suçlaması yaptı, Akıncı'ya göndermeyle "siyaseten var olma gerekçesi Türkiye karşıtlığı ile çözüm yanlısı görünmek" dedi.

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, "Bizim içimizde Kıbrıs Türk halkını aldatanlara söylüyorum, vazgeçin, ayıptır, günahtır" diye sözlerini tamamladı.

 

 

Haberler Haberleri