Eğitim Bakanı Özyiğit YENİDÜZEN’e konuştu: “Tüm üniversitelerde araştırma başlattık”

YÖK’ün ülkede ‘8 ila 38 gün arasında kalan iki öğrencinin yüksek lisans diploması alarak, denklik başvurusunda bulunduğuna’ yönelik tespiti, Eğitim Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Ayşe GÜLER

Türkiye Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK)’ün ülkede ‘8 ila 38 gün arasında kalan iki öğrencinin yüksek lisans diploması alarak, denklik başvurusunda bulunduğuna’ yönelik tespiti, Eğitim Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Bakanlık, tüm üniversitelere araştırma başlattı.

YENİDÜZEN’e konuşan Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, bu şekilde diploma alan birkaç kişiden bahsedildiğini, sayının çok fazla olmadığını ifade ederek, “Bir kişi bile olsa, bunlar doğru yaklaşımlar değildir” dedi.

Özyiğit, “Daha önceki dönemlerde, parayla diploma verildiğine dair yakıştırmalar vardı. Biz bunun geride kalmış olduğunu düşündük” diye konuşarak, bazı noktalarda bu anlayışın devam ettiğini dile getirdi.

Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, YÖK’ün bazı üniversitelerde yeterli zamanda öğretim alınmadan diploma alındığı yönündeki bulgusu üzerine tüm üniversitelerde araştırma başlatıldığını açıkladı.

 

Ülkede ‘8 ila 38 gün arasında kalan iki öğrencinin yüksek lisans diploması alarak, denklik başvurusunda bulunduğuna’ yönelik Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK)’ün yaptığı tespit, Eğitim Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Bakanlık, tüm üniversitelere araştırma başlattı.

Özyiğit, “Hangi üniversitelerde ne var ne yok, bu üniversitelerle görüşüyoruz. Gerekirse onları uyaracağız. Bunun başka izahı yoktur” dedi.

“Buradan alınan bir diploma var. YÖK’e gidildi, denklik başvurusunda bulunuldu. Açığa çıktı” diyen Özyiğit, hangi program olursa olsun 8-38 günlük takvimde hiçbir diplomanın alınamayacağını dile getirdi.

 

“Belli prosedürler var, yerine getirilmeli”

Ön lisans, yüksek lisans ya da doktora programları için belirli süre eğitim-öğretim alınması gerektiğine de dikkat çeken Özyiğit, bunun belirli prosedürleri olduğunu ve yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.

Özyiğit, yükseköğrenimde yaşanan böylesi bir duruma şiddetle karşı olduklarını da vurguladı.

ÖZYİĞİT: “BİR KİŞİ BİLE OLSA DOĞRU DEĞİL” … YENİDÜZEN’e konuşan Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, bu şekilde diploma alan birkaç kişiden bahsedildiğini, sayının çok fazla olmadığını ifade ederek, “Bir kişi bile olsa, bunlar doğru yaklaşımlar değildir” dedi.

“Her türlü yaptırım yapılacak”

Özyiğit, gerekli araştırmayı yaparak, tespitlerin netleştirilmesinin ardından her türlü yaptırımın yapılacağını açıkladı.

Birkaç kişiden bahsedildiğini, sayının çok fazla olmadığını da ifade eden Özyiğit, “Bir kişi bile olsa, bunlar doğru yaklaşımlar” değildir.

Özyiğit, YÖK araştırmasında üniversite isimlerine yönelik bilgi paylaşılmadığını da söyleyerek,

YÖDAK Denetim Tüzüğü çalışmalarında son aşamaya gelindiğini, hayata geçmesi ile YÖK’e gerek kalmadan, YÖDAK üzerinden üniversite denetimlerinin sağlanacağını sözlerine ekledi.

İlgili Haberler

Özel Haber Haberleri