Dürüst: “İstifa sorusunu gereksiz buluyorum...”

Dürüst, saat uygulaması yüzünden bu kazanın gerçekleşmediğini ancak o saatlerde kazaya sebebiyet veren kamyonun yollarda olup olmaması gerektiğinin soru işareti olarak önlerinde durduğunu söyledi

Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, dün sabah yaşanan kaza sonrası Kıbrıs Genç TV'de yayınlanan "Kıbrıs Dosyası" programına telefon bağlantısı ile katılarak Ali Kişmir'in sorularını yanıtladı.

Dürüst, kazanın şerit ihlali yüzünden gerçekleştiğini belirtirken, kazanın meydana geldiği yolun yetersiz olduğunu bakanlık olarak kendilerinin de bildiğini ve göreve gelir gelmez bahsedilen yolun çift şerit yapılması için düğmeye basıldığını ifade etti.

Çok üzgün olduğunu ifade eden Dürüst, gelen soru üzerine, saat uygulaması yüzünden bu kazanın gerçekleşmediğini ancak o saatlerde kazaya sebebiyet veren kamyonun yollarda olup olmaması gerektiğinin soru işareti olarak önlerinde durduğunu söyledi ve bu konuyu en kısa sürede ilgili birimlerle değerlendireceklerini belirtti.

Yas ilan edilip edilmeyeceğine bakanlar kurulunun karar vereceğini söyleyen Dürüst, "İstifa edecek misiniz" sorusuna ise, "Böyle bir soruyu gerekli bulmuyorum o nedenle bu soruya cevap vermeyeceğim" dedi ve ekledi, "Bu sorun yılların getirisidir, ben göreve geleli 6 ay oldu, o nedenle istifa etmeyi gerektirecek bir durum olduğunu düşünmüyorum" dedi.

(Gazete360)

Haberler Haberleri