Dövizde dalgalanma sürüyor

Türkiye siyasetinde yaşanan dalgalanma, dövizi vurdu

KKTC Merkez Bankası döviz kurlarına göre Mart başında 2.51 TL olan dolar dün 2.58 TL’ye, 2.81 TL olan Euro 2.85 TL’ye yükseldi. Hafta başında 3.87 TL olan Sterlin ise dün gün içerisinde 4 TL’ye kadar ulaşarak gün sonunda 3.94 TL’den işlem gördü.


Ayşe GÜLER

Türkiye siyasetinde yaşanan dalgalanma, dövizi vurdu. Türk Lirası günden günde değer kaybederken, döviz rekor kırmaya devam ediyor.
Hafta başında 2.51 TL olan dolar dün 2.58 TL’den 2.81 TL olan Euro ise 2.85 TL’den işlem gördü. Sterlin ise son dönemin ‘zirvesine’ çıktı. Gün içerisinde 4 TL’ye ulaşan Sterlin, gün sonunda 3.94 TL’den işlem gördü.

İş dünyası ve vatandaşlar panik içerisinde
Dövizin kademli olarak yükselişe geçmesi karşısında iş dünyası ve vatandaşlar panik yaşıyor.
Özellikle döviz üzerinden borcu bulunan vatandaşlar, ‘kara kara’ düşünüyor.

Piyasalar durağanlaştı
Dövizde yaşanan yükseliş, altın, emlak ve otomotiv sektörlerini de etkiliyor.
Vatandaşların alım gücü neredeyse durma noktasına gelirken, sektörler son yılların en durağan dönemini yaşıyor.

Ekonomistler, dövizin yükseleceği uyarısında bulunmuştu
Piyasalarda yaşanan hareketlilikle ilgili YENİDÜZEN’e konuşan Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Bölüm Dekanı Doç Dr Mustafa Besim, dövizdeki dalgalanmanın ‘bizim’ dışımızda geliştiğini ifade ederek, küresel bazda ve özellikle Türkiye’de yaşanan gelişmelerin piyasaları etkilediğini dile getirmişti.
Besim, Türkiye’de Cumhurbaşkanı ve hükümet arasında ekonomi yönetimi ile ilgili tartışmaların yaşandığını belirterek, bazı yetkililerin Merkez Bankası’nın faiz oranlarının düşürülmesi gerektiğini savunurken, bazılarının ise tam ters olarak yükseltilmesi gerektiğini savunduğunu ifade etmişti.
Türkiye’de üst yönetimde yaşanan görüş ayrılığının piyasalarda belirsizliğe ve tedirginliğe neden olduğunu dile getiren Besim, bu şekilde devam etmesi halinde de dövizde yaşanan yükselişin devam edeceği uyarısında bulunmuştu.

Haberler Haberleri