Dayanışma, “DAÜ’de dün AKP’li milletvekili protesto ettikleri gerekçesiyle bazı öğrencilerin önce darp edilip ardından da gözaltına alınmasını” kınadı.
Dayanışma, “AKP’nin baskıcı ve anti demokratik politikalarının Kıbrıs’a da yönelmeye başladığı” görüşünü belirterek mücadeleyi yükseltme ve dayanışma çağrısı yaptı.
Dayanışma’dan yapılan yazılı açıklamada, bu akşam Lefkoşa’da düzenlenecek ve Türkiye’deki devlet şiddetinin protesto edileceği eylemin, “egemenler tarafından çeşitli yöntemlerle engellenmeye çalışıldığı” ifade edildi.
Açıklamada, öğrencilerin fikir beyan ettiği için gözaltına alındığı, eyleme gelmek isteyenleri taşıyacak otobüs şoförlerine de baskı uygulanarak “bu öğrencileri taşımayın” dendiği belirtildi.
“YANILIYORSUNUZ”
Dayanışma açıklamasında, “Geçmişte olduğu gibi bugün de baskı, şiddet ve göz altılarla bu ülkenin aydınlık yüzünü sindirebileceğinizi, düşüncelerimize, en temel ve demokratik hakkımız olan eylemlerimize engel koyabileceğinizi sanıyorsanız, dün olduğu gibi bugün de yanılıyorsunuz” denildi.
(tak)