Çiçeksever kabine!

Dışişleri Eski Bakanı Hüseyin Özgürgün’den sonra, ‘Başbakanlık’ adına kesilmiş, çeşitli cenaze, düğün, hastane ve açılışlara gönderilen 20 bin 400 TL’lik faturalar da ortaya çıktı.

YENİDÜZEN (Özel)

İrsen Küçük’ün “Başbakanlık” döneminde, kabine üyelerinin ‘çiçek düşkünlüğü’ faturalara yansıdı.
Dışişleri Eski Bakanı Hüseyin Özgürgün’den sonra, ‘Başbakanlık’ adına kesilmiş, çeşitli cenaze, düğün, hastane ve açılışlara gönderilen 20 bin 400 TL’lik fatura da ortaya çıktı.
Çoğu 2013 yılı Mayıs ayına ait faturalarda, çiçeklerin nereye gönderildiğinin detayı da yer alıyor.

Eğitim Vakfı değil çiçekçi…
Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı yerine özellikle düğünlere gönderilen ‘ayaklı çelenkler’in çokluğu da dikkat çekiyor.
Eğitim Vakfı’na bağış için düğünlere çiçekli çelenk yerine vakfın çelenklerinden gönderilmesi çağrısı yapılırken, Başbakanlık en azından Eğitim Vakfı’na katkıyı da düşünmedi.

20 bin 400 TL’lik çiçek…
6 bin, 4 bin TL’lik faturalar, cenaze, düğün ve açılışlarda ‘dizi dizi’ sıralanan Kabine üyelerine ait çiçek ve çelenklerin faturasını ‘devletin’ ödediğini de ortaya koyuyor.
Ayrı ayrı 5 faturanın toplam bedeli 20 bin 400 TL. Faturalarda, Girne, Mağusa ve Lefkoşa’da çeşitli yerlere ayaklı çelenk, salon çiçeği, arajman gönderildiği kaydedildi.

Haberler Haberleri