36 gr Hintkenevirine 15 ay hapis

Sanık Doğan Ağcabay, 5 sene sonra yargılandı.

 

Gamze BAYKUR

Mağusa’da 2009 yılı içinde tanıdığı bir kişiden satmak için 36 gr 935 mg Hintkeneviri alarak satışa hazırlayan ancak ihbar üzerine tutuklanan ve akabinde teminata bağlanmasının ardından yurt dışına kaçan sanık Doğan Ağcabay, 5 sene sonra yargılandı. Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” davalarından yargılanan sanık Ağcabay, suçlu bulunarak 15 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Satamadan yakalanmıştı…
Sanık Doğan Ağcabay, 1 Temmuz 2009 tarihinde uyuşturucu satmak için bir tanıdığını aramış ve uyuşturucu istemişti. Sanık Ağcabay, tanıdığı kişiden aldığı 36 gr 935 mg ağırlığındaki Hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi evine götürmüş ve burada satışa hazırlamıştı. Daha sonra sanık Ağcabay, satışa hazırladığı uyuşturucu maddeleri Sakarya Sokak’ta bir selvi ağacının altına saklamıştı. Ayni gün Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri sanığın tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunu öğrenmiş ve sanığı tespit ederek tutuklamıştı. Sanık daha sonra teminata bağlanmasının ardından yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmıştı.

Benzeri sabıkaları var…
Sanık Doğan Ağcabay’ın 2004 ve 2006 yıllarına ait benzeri suçlardan 2 sabıkası var. Sanık Ağcabay, 2004 yılında benzeri bir suçtan 12 ay, 2006 yılında ise “Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçundan 18 ay hapis cezasına mahkum edilmişti.

Mesutoğlu: “Uyuşturucu kullanıcıların fiziki ve psikolojik dengesini bozar…”
Davanın kararını okuyan Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, sanık Doğan Ağcabay’ı aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıkladı. Mesutoğlu, sanığın mahkum olduğu suçların azami hapislik cezalarından da anlaşılacağı üzere ciddi ve vahim suçlar olduğunu belirtti. Hintkenevirinin en hafif uyuşturucu türü olduğunu söyleyen Mesutoğlu, kullanıcısının fiziki ve psikolojik dengesini de bozduğunu belirtti. Sanığın konu suçları planlı, programlı ve toplum sağlığını hiçe sayarak işlediğini belirten Mesutoğlu, sanığına verilecek en uygun cezanın hapislik cezasını olduğunu belirtti. Mesutoğlu, sanık Ağcabay’ı 15 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Haberler Haberleri