Zanlı hekimler taburcu oluyor

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Berksel: “Zanlı hekimler için Nalbantoğlu Devlet Hastanesinin teşhisi doğrulandı ve konulan teşhis doğrultusunda önerilen girişimler yapıldı ”

 

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Ersan Berksel, yurt dışından gelen Uzmanın, Dr. Fahri Karagözlü ve Dr. Rasiha Serdaroğlu için daha önce Nalbantoğu Devlet Hastanesi’nde konulan teşhisleri doğruladığını ve konulan teşhis doğrultusunda da önerilen girişimlerin yapıldığını açıkladı. 

Bakanlık Basın Bürosu aracılığıyla açıklama yapan Başhekim Berksel şu ifadelere yer verdi:

“Kürtaj davası sanık doktorlarından Dr. Fahri Karagözlü ve Dr. Rasiha Serdaroğlu’nun 26 Şubat 2016 tarihinde hastanemize sevklerinden itibaren onların sağlık durumları ile ilgili bilgileri sizlerle paylaştık. Her aşamada sağlık durumları hakkında detaylı bilgileri verilmiş ve bu bilgileri Savcılık, Bakanlık ve Tabipler Birliği ile de paylaşmıştık.

Bildiğiniz gibi Dr. Fahri Karagözlü’de Anjioda sol ana koroner damarda orta derecede bir lezyon ve hayatı tehdit eden geniş QRS kompleksli taşikardi tespit etmiştik ve Dr.Fahri Karagözlü’ye IVUS denilen yani damar içerisine girilerek ultrasound yapılmasını ve gerekirse elektrofizyolojik çalışma yapılmasını önermiştik.

Sağlık Bakanlığımızın girişimiyle Dün gece Prof. Dr. Ali Otto Adamıza gelerek hastayı muayene etmiş ve bizim kardiyologlarımızın koyduğu bu tanılara aynen katılarak Dr. Fahri Karagözlü’ye önce IVUS sonra da Elektorfizyolojik çalışma yapmıştır. Bu tetkiler sonucunda da medikal tedavi kararı alınmıştır.

Dr. Rasiha Serdaroğlu’na ise kardiyologlarımız 2 yıl önce teşhisi konulan ve ablasyon tedavisi uygulanan A. Fibrilasyon dediğiniz ritim düzensizliğinin nüks ettiğini bildirmiş ve Dr. Rasiha Serdaroğlu’na gerekirse yeniden ablasyon tedavisi uygulanmasını önermiştik. Prof. Dr. Ali Otto dün gece muayene ettiği Dr. Rasiha Serdaroğlu’nda da A.Fibrilasyonun  nüks ettiği konusunda doktorlarımızla hemfikir olarak ona ablasyon tedavisi uygulamıştır.

Yapılan işlemlerle ilgili hazırlanan raporlar önceden olduğu gibi yine Sağlık Bakanlığı, Savcılık ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ile paylaşılmıştır.

Dr. Fahri Karagözlünün  Salı sabahı,  Dr.Rasiha Serdaroğlu’nun ise Perşembe sabahı yapılacak son kontrollerinden sonra taburcu olmaları planlanmaktadır”.

Haberler Haberleri