Vergi affına 7 gün ek süre

Vergi/kamu borcu bulunan yükümlüler ile kayıttan düşen motorlu aracı için kayıt yenilemesi yapamayan yükümlüler için başvuru süresi uzatıldı.

“Mali Düzenleme ve Kamu Alacaklarının Tahsiline İlişkin (Geçici Kurallar) Yasası” bugün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda, vergi/kamu borcu bulunan yükümlüler ile kayıttan düşen motorlu aracı için kayıt yenilemesi yapamayan yükümlüler için başvuru süresi 7 (yedi) iş günü uzatıldı.

Maliye Bakanlığı Gelir ve Vergi Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle:

“2 Aralık 2014 tarihinde 240 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 60/2014 sayılı Mali Düzenleme ve Kamu Alacaklarının Tahsiline İlişkin (Geçici Kurallar) Yasası yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

24 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe girip 3 ay başvuru süresi bulunan Mali Düzenleme ve Kamu Alacaklarının İndirimli Tahsiline ilişkin Yasa Gücünde Kararname başvurularında yaşanan yoğunluktan dolayı Yasa ile getirilen düzeltme gereği işlem yapamayan ve vergi/kamu borcu bulunan yükümlülerimiz ile kayıttan düşen motorlu aracı için kayıt yenilemesi yapamayan yükümlülerimiz için başvuru süresi 7 (yedi) iş günü uzatılmıştır.”

(tak)

Haberler Haberleri