TURİZMDE FARKLI ARAYIŞLAR

Turizm Bakanlığı, Türkiye ve Rusya arasında patlak veren krizin ardından, turizmin canlanması için farklı arayışlara girdi.

Rusya pazarı dondu! Gözler Litvanya ve Makedonya’da çevrildi


YENİDÜZEN’e konuşan Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu,Rusya pazarını bağlamaya son bir adım kala çalışmaların donma noktasına geldiğini söyleyerek, farklı alternatifler olarak Litvanya ve Makedonya’daki yetkililerle görüşmeye başladıklarını belirtti.

Rusya’daki bazı tur operatörlerin Kıbrıs tercihinin sürdürdüğünü, özellikle Kuzey Kıbrıs’a daha sıcak baktıklarını söyleyen Sucuoğlu: “Güney’deki otellerin Kuzey’e göre daha eski kalması nedeniyle çok memnun değil. Bu nedenle bazı operatörler Kuzey Kıbrıs’a daha sıcak bakıyor” dedi.

Didem MENTEŞ

Turizm Bakanlığı, Türkiye ve Rusya arasında patlak veren krizin ardından, turizmin canlanması için ibreyi Litvanya ve Makedonya’ya çevirdi. Turizm Bakanlığı, haftalar önce Mısır’da yaşanan uçak kazası ardından Rus pazarından pay alabilmek için havayolu şirketleriyle çalışmalar başlatmasına rağmen Türkiye’de yaşanan son olaylar turist pazarının durmasına neden oldu. Rusya pazarını bağlamaya son bir adım kala çalışmaların donma noktasına geldiğini söyleyen Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, farklı alternatifler olarak Litvanya ve Makedonya’daki yetkililerle görüşmeye başladıklarını söyledi.
YENİDÜZEN’e konuşan Sucuoğlu, Rusya pazarının çok büyük olduğunu, ülkedeki 8-9 bin yataklık bir kapasiteyi karşılayabileceğini vurgulayarak, bazı Rus operatörlerin Kuzey Kıbrıs’ta ısrarlı olduklarını bu nedenle 10- 15 gün sonra yeniden her şeyin normale dönmesini beklediklerini de ifade etti.

“Beklentimizin üzerinde gelişmeler oldu ancak…”
Faiz Sucuoğlu, “Bugüne kadar Rusya pazarını bağlamak için gecemizi gündüzümüze kattık. Öldük öldük dirildik. Operatörlere görüştük, bağlantıları kurduk. Beklentimizin üzerinde gelişmeler oldu. Onlar bizi burada ziyaret etti, bizden de bir yetkili bugün (dün) Moskova’ya gidecekti. Ulaşımın nasıl sağlanacağını, bir 10 gün içerisinde uçakların durumu da konuşulmaya başlanacaktı ancak büyük şanssızlık yaşadık” diyerek tüm çalışmaların durma noktasına geldiğini söyledi. 

“Kıbrıs tercihleri sürüyor”
Kuzey Kıbrıs’ta şuanda Rus turist bulunmadığının altını çizen Sucuoğlu, Rusya pazarının sağlanmış olsaydı ülkedeki 8-9 bin yatak kapasitesini doldurabileceğini dile getirdi.
“Rusya pazarını buzdolabına kaldırdık” diyen Faiz Sucuoğlu, bir hareketlenme olduğu takdirde çalışmaların hızla başlatılacağını söyledi. Rusya’daki bazı tur operatörlerin Kıbrıs tercihinin sürdürdüğünü, özellikle Kuzey Kıbrıs’a daha sıcak baktıklarını söyleyen Bakan Faiz Sucuoğlu: “Güney’deki otellerin Kuzey’e göre daha eski kalması nedeniyle çok memnun değil. Bu nedenle bazı operatörler Kuzey Kıbrıs’a daha sıcak bakıyor” dedi.

“Litvanya, Makedonya ve Azerbeycan alternatifleri var”
Nisan ayında ülkeyi 50 bin turistin ziyaret edeceğini, bunların; 30 bini Alman, 10 bini İngiliz, 2bini Belçika ve diğer ülke insanlarından oluştuğunu belirten Faiz Sucuoğlu, Rus pazarının donmasıyla farklı alternatiflere yönlendiklerini aktardı. Sucuoğlu, Litvanya ile temasa geçtiklerini, 1 Aralık Salı günü Litvanya’daki bazı tur operatörlerin Kıbrıs’ı ziyaret edeceklerini ve kendileriyle bağlantıya gireceklerini dile getirdi.Corendon Havayolu şirketi ve tur operatörleriyle görüşüp anlaşmayı düşündüklerini vurgulayan Bakan, şirket yetkililerin 7-8 Aralık tarihlerinde Kıbrıs’a ziyaretleri olacağını ve çalışmaların başlatılmasını kararlaştıracaklarını ifade etti.

“Çalışmalar sürüyor”
Öte yandan Makedonya Turizm Bakanı’ndan davet aldıklarını ve karşılıklı görüşmeler yapıldığını söyleyen Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Makedonya pazarı konusunda çalışmaların sürmekte olduğunun altını çizdi. Ayrıca Azerbaycan ile ciddi görüşmeler başlatıldığını vurgulayan Sucuoğlu,  İngiltere ve Almanya pazarıyla ilgili çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini belirtti.

Özel Haber Haberleri