SUDA BELİRSİZLİK HAVASI

Türkiye’den gelen suyun deneme amaçlı olarak dağıtılacağının açıklanmasının ardından meydana gelen vana arızası nedeniyle verilemezken, suyun ne zaman verileceğine dair net bilgi yok.

Türkiye Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 1 yıllık geçiş sürecinde projenin işletilmesine yönelik Ankara’da açılan ihalede geri sayım başlarken, suyun çeşmelerden ne zaman akacağına dair net bir bilgi verilemiyor.

Deneme amaçlı verilecek olan suyun vana arızası nedeniyle verilememesi de halen gündemde.
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Emirali Deveci, suyun çeşmelerden ne zaman akacağına dair net bir tarih söylemenin mümkün olmadığını söyledi, Abonelik Sözleşmelerine ve Belediye Meclis kararlarına imza koyan belediyelerin sayısının 19’a ulaştığını açıkladı.

İmza koyan belediyeler…
Protokol’ün gereği olarak Abonelik Sözleşmeleri ve Belediye Meclis kararlarını imzalayıp Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na ulaştıran ve yasal olarak su almaya hazır olan belediyeler şöyle; “Mağusa, Güzelyurt, İskele, Vadili, Büyükkonuk, Yeniboğaziçi, Çatalköy, Paşaköy, İnönü, Esentepe, Beyarmudu, Tatlısu, Serdarlı, Geçitkale, Mehmetçik, Yenierenköy, Lapta, Akdoğan ve Dipkarpaz”

LTB hariç, 8 belediye beklemede…
19 belediye sözleşme ve belediye meclis kararlarını imzalarken, Lefkoşa Türk Belediyesi dışındaki diğer belediyelerle ilgili belirsizlik sürüyor.
Şu ana kadar Abonelik Sözleşmeleri ve Belediye Meclis kararlarını imzalamayan belediyeleri ise Gönyeli, Girne, Alsancak, Lefke, Dikmen, Alayköy, Değirmenlik Belediyesi oluşturdu.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Emirali Deveci:
“Suyun ne zaman akacağına ilişkin net tarih söylemek mümkün değil”

Öte yandan geçtiğimiz gün Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Emirali Deveci, suyun çeşmelerden ne zaman akacağına dair net bir tarih söylemenin mümkün olmadığını söyledi.
Suyun verilmesi ile yeni bir sürecin yaşanacağını kaydeden Deveci, bakanlığın duruşunun suyun en erken zamanda verilmesi yönünde olduğunu sözlerine ekledi.

İhale 17 Temmuz’da bitiyor
Türkiye’den KKTC’ye Su Temin Projesi’nin 1 yıllık geçiş sürecinde işletilmesiyle ilgili ihale süreci resmen başladı. İhale, Türkiye Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Ankara’da açıldı. 17 Temmuz’da tamamlanması öngörülen ihale çerçevesinde 51 kişinin istihdam edileceği belirtildi.

Özel Haber Haberleri