'Para hesaplaşması' mı?

Otopsi sonucu “cinayet”e kurban gittiği teyit edilen Afrika kökenli gencin kimliği henüz açıklanmazken, polis bazı önemli bilgilere ve ipuçlarına ulaştı. Olayın “para hesaplaşması” olduğuna yönelik ciddi deliller polise iletildi.

Devrim DEMİR

Cinayet sonucu öldüğü otopsi sonucu tespit edilen Afrika kökenli gencin kimliği henüz açıklanmazken, polis cinayetle ilgili önemli bilgilere ulaştı. Olayın para hesaplaşması olduğuna yönelik ciddi deliller polise iletildi. 

YENİDÜZEN’in güvenilir kaynaklardan edindiği bilgide, erkek şahıs olayın meydana geldiği yerin yakınlarındaki üniversitede öğrenim görüyordu.  Ancak bu yıl için kaydı olup olmadığı bilinmiyor.

Çevresi tarafından “Bimbo” olarak bilinen gencin ismi henüz açıklanmadı.

Polis, cinayetin kim veya kimler tarafından işlendiğine dair herhangi bir ipucuna rastlamazken, önemli bilgilere ulaştı.

Cesedin olay yerine plakası henüz tespit edilemeyen bir araçla getirilip bırakıldığı öğrenilirken, polis bölgeye yakın üniversitede birçok Afrika kökenli öğrenciyi sorguya çekti.

Özellikle ülkede bulunan üniversitelere yoğunlaşan polis, cesedi tanıyan birine henüz rastlamadı.

LAKABI ‘BİMBO’… YENİDÜZENİ öldürülen gencin cesedin atıldığı bölgede üniversite eğitimi gördüğü bilgisine ulaşırken, çevresi tarafından “Bimbo” lakabı ile tanınan gencin kimliği dün de açıklanmadı. Yapılan sorgulamada gençle ilgili kimsenin konuşmadığı belirtiliyor.

Lakabı  ‘Bimbo’

YENİDÜZEN öldürülen gencin cesedinin bulunduğu yere yakın üniversitede öğrenim gördüğü bilgisine ulaşırken, çevresi tarafından lakabı ile tanınan gence “Bimbo” denildiğini ancak yapılan sorgulamada gençle ilgili kimsenin konuşmadığı edinilen bilgiler arasında…

Polis, cinayetin para hesaplaşması yüzünden işlendiği üzerinde duruyor.

YILIN ÜÇÜNCÜ CİNAYETİ… Yılın ilk cinayeti Mart ayında Lefkoşa’da meydana gelirken iş insanı Gökhan Naim, evinin önünde vurularak öldürülmüştü. İkinci cinayet ise Alayköy’de eşi tarafından öldürüldüğü iddia edilen iki çocuk annesi Hacer Ulaş oldu. Üçüncü cinayet ise önceki gün kimliği henüz tespit edilemeyen erkek cesedi oldu.

Yol kenarında bulunmuştu

Kimliği henüz belirlenemeyen 25-30 yaşlarındaki erkek şahsın cesedi önceki gün sabah saatlerinde Haspolat Taşkent anayolu TMT Anı ormanı toprak yol içinde bulunmuştu.

Aynı gün gerçekleşen otopside, kimliği belirlenemeyen erkek şahsın ciddi şekilde darp edildikten sonra boğazının sıkılarak öldürüldüğü tespit edilmişti.

CİNAYET VAR, KATİLLER ORTADA YOK… Peşi sıra meydana gelen cinayetler ve cinayetlerin aydınlanmaması sosyal medyada da büyük tepki topladı. Mart ayında öldürülen iş insanı Gökhan Naim’in fail veya failleri henüz yakalanmazken, önceki gün yaşanan cinayetin ardından gözler yine polise çevrildi.

Kimliği tespit edilemeyen ikinci ceset

2019 yılının ilk günlerinde Ercan Havaalanı yakınlarında çürümeye yüz tutmuş bir buçuk senelik kadın cesedi aradan üç buçuk ay geçmesine rağmen kimlik tespiti yapılamazken, önceki gün kimliği meçhul ikinci cinayet yaşanması ülkede paniğe neden oldu.

Ocak ayının ilk günlerinde yaklaşık bir buçuk yıl önce öldürüldüğü tespit edilen çürümüş kadın cesedi halen kimliklenmek için Lefkoşa Adli Tıp Merkezi’nde bekletiliyor. 

Afrika kökenli olduğu öğrenilen ve iki gün önce cinayete kurban gittiği açıklanan gencin kimliği ile ilgili henüz açıklama yapılmazken, gencin cenazesi hastane morgunda bekletiliyor.

2019 yılının üçüncü cinayeti

Haspolat-Taşkent anayolu üzerinde bulunan ceset 2019 yılının üçüncü cinayeti olarak kayıtlara geçti.

Yılın ilk cinayeti ise Mart ayında Lefkoşa’da iş insanı Gökhan Naim’in öldürülmesi ile meydana geldi. Evinin önünde yakın mesafeden vurularak öldürülen Naim’in cinayeti ile ilgili polis 9 kişiyi tutuklayıp sorgulasa da Naim’in fail veya faillerine henüz ulaşılmadı.

İkinci cinayet haberi ise yine Mart ayının son günü Alayköy’den gelmişti.

İki çocuk annesi Hacer Ulaş, evinde boğularak öldürülmesinin ardından eşi H.H., zanlı olarak gözaltına alınmıştı. Ulaş’ın eşi H.H.’nin polisteki tutukluluk süresi ise halen devam ediyor.

Gözler poliste

Ocak ayında kimliği henüz açıklanmayan kadın cesedi ve faili meçhul kalan Naim cinayetinin ardından cinayetlere bir yenin eklenmesi ve kimliğinin henüz tespit edilmemesi nedeniyle gözler yeniden polise çevrildi.

 

 

 

İlgili Haberler

Özel Haber Haberleri