Mungan, Maaş farkları ay sonu ödenecek

Maliye Bakanı Zeren Mungan, protokol görüşmeleri ve emeklileri ilgilendiren diğer konularda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla bugün emekli dernekleriyle bir araya geldi.

Maliye Bakanı Zeren Mungan, protokol görüşmeleri ve emeklileri ilgilendiren diğer konularda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla bugün emekli dernekleriyle bir araya geldi.

Toplantıya, Kıbrıs Türk Emekliler Derneği Merkez Lokali’nde gerçekleşen görüşmeye, Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi üyesi Kıbrıs Türk Emekliler Derneği, Emekli Mücahitler Derneği, G.K.Emekli Astsubaylar Derneği, G.K.Emekli Subaylar Derneği, Polis Emeklileri Derneği ile Vakıflar ve Din İşleri Emekli Derneği temsilcileri katıldı.

Görüşmede Maliye Bakanlığı müsteşarı, bakanlık müdürü, özel kalem müdürü ve bazı daire müdürlerinden oluşan kalabalık bir bürokrat grubu da hazır bulundu.

MUNGAN

Maliye Bakanı Zeren Mungan, yaptığı konuşmada, kalabalık bir bürokrat grubuyla gerçekleştirdiği ziyarette amacının tüm konuları birinci elden dinlemek olduğunu söyledi.

Emeklilerin kendileri için büyük önem taşıdığını kaydeden Mungan, yasalarda yazmasa da kamuda çok önemli görevler ifa eden emeklilerin birikim ve tecrübelerinden yararlanmayı arzuladıklarını belirtti.

Mungan, “Hepiniz ayrı ayrı bir değersiniz. Sizin görüşlerinizi de almak lazım... Gecikmiş bir ziyaret. Sadece protokol görüşmeleri değil, kamuyu ilgilendiren diğer konularda da sizinle görüş alışverişinde bulunmayı arzu ederiz” dedi.

Emeklilerle temas ve görüş alışverişinde bulunmayı sürdürmeden yana olduğunu kaydeden Mungan, emeklilerin katkılarına her zaman açık olacağını belirtti.

“MAAŞ FARKLARINI OCAK AYININ SONUNDA ÖDEMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Maliye Bakanı Mungan, protokol görüşmelerine de değinerek, zaman zaman görüş alışverişinde bulunduğu sendikalarla salı günü resmi görüşmelere başlayacağını söyledi.

Maaş farkları ve diğer ödemelerin genelde sonraki aylara rastladığına işaret eden Mungan, gerek idari sıkıntıları aşmak gerekse, gerekse çalışanları mağdur etmemek adına hassasiyet göstermeye çalıştıklarını belirtti. Mungan, “Gerekli düzenlemeleri yapıp, ocak ayının sonunda ödemeyi yapmayı hedefliyoruz” dedi.

TOLGA

Kıbrıs Türk Emekliler Derneği Başkanı Mustafa Tolga da, Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi adına yaptığı konuşmada, sorunlar hakkında bilgi verip, hazırladıkları çözüm önerilerinde bulundu.

İlk kez bir bakanın, protokol görüşmeleri öncesinde emeklilerle bir araya gelip, görüşlerini aldığına işaret eden Tolga, emekliler de ilgilendirmesine rağmen protokol görüşmelerinin bugüne kadar sadece yetkili sendikalarla yapıldığını hatırlattı.

Tolga, emekli dernekler olarak ülkedeki ekonomik gelişmeler ve hayat pahalılığıyla ilgili görüşlerini Başbakan ve Başbakan Yardımcısı’nın arından Maliye Bakanı Zeren Mungan ile paylaşmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Yapılan zamlara da değinen Tolga, herkesin 2007’den beri mutsuz olduğunu ve bu mutsuzluğun artarak devam ettiğini savundu. Siyasilerden bu duruma müdahale etmesini beklediklerini kaydeden Tolga, siyasilerden gerek tasarruf tedbirleri, gerekse diğer düzenlemeler konusunda kararlı olmalarını da istedi.

“EMEKLİ VE ÇALIŞANDAN YETERİNCE ALINDI... DEVLET TASARRUF YAPMALI”

Mustafa Tolga, emekli ve çalışanlardan yeterince alındığını, artık devletin tasarruf yapması gerektiğini söyledi.

Siyasi ve bürokratların da üstüne düşeni yapması gerektiğini kaydeden Tolga, “Babada sorun varsa, evlatta da sorun var demektir. Devlet babaysa ve zordaysa, bizler de zordayız demektir” dedi.

Tolga, şu önerilerde bulundu:

“Devlet gereksiz harcamaları durdurmalı. KKTC’nin tanıtımı dışındaki tüm özel geziler durdurulmalı. Müdür ve müsteşarların makam aracı olmamalı. Her bakanlığa 1-2 RHA yeter. Milletvekili, bakan v.b. makamlara verilen tüm ek ödenek durdurulmalı. Devlet kesesinden çıkacak tüm yemek paraları kaldırılmalı. Tüm izaz ikramlar sıfırlanmalı”

Müşavirler konusuna da değinen Tolga, bulunacak bir teşvik formülüyle tüm müşavirlerin emekli edilmesi gerektiğini söyledi.

Mustafa Tolga ayrıca ekonomik dar boğazın ana nedeni olan kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması gerektiğini belirtti.

(tak)

Haberler Haberleri