Levent ÖZDAĞ
Moderatörlüğünü Dr. Hakkı Yücel’in yaptığı ve CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer’in de konuşmacı olarak katıldı. Gece sonunda Kızılyürek etkinlikte kitabını da imzaladı.
Yücel: “Kitap önemli bilgiler içeriyor”
Açılış konuşmasını yapan gecenin moderatörü Dr. Hakkı Yücel Türkiye’deki 1970’li yıllardaki sağ-sol çatışmasında örnek vererek Kıbrıslı Türklerin o yıllarda solculuk üzerine neler yaşadığını anlattı. Yücel, kitapta Kıbrıs’taki sol tarihte neler yapılıp neler yapılmadığının ve bilinmeyenlerin anlatıldığını söyledi. Yücel, kitabın, Kıbrıs sol tarihi açısından bilgilerin yeniden katkı koyması açısından da önemli olduğuna vurgu yaptı.
Soyer: “Kitap pek çok konuya ışık tutuyor”
Geceye konuşmacı olarak katkı koyan CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer de konuşmasına çok üretken bir insan olan Niyazi Kızılyürek’e teşekkür ederek başladı. Soyer, bir gazetede çıkan kalıntı haberi üzerine halen Kuzey’de ve Güney’de devam eden kazıların bir ülkenin utancı olduğuna vurgu yaptı. Soyer, böylesi kitapların yazılmasında Kıbrıs’ta yaşanan savaşların, dar milliyetçiliğin ve katliamların getirisi olduğunu belirtti. Soyer, yazılan kitabın pek çok açıdan insanları yeniden düşünmeye sevk ettiğini sözlerine ekledi.