‘KAYYUM’LA BORU

Hürriyet’in haberine göre, bugüne kadar 500 milyon lirayı aşkın müteahhitlik işi üstlenen şirkete kayyum atandı, şirket iflas bayrağını çekti.

 

‘Asrın Projesi’ olarak nitelendirilen Türkiye Anamur’dan Kuzey Kıbrıs’a taşınacak su projesinde Türkiye tarafında boru döşeyen Kutay İnşaat 'iflas erteleme' istemi ile mahkemeye başvurdu.  Hürriyet’in  haberine göre, bugüne kadar 500 milyon lirayı aşkın müteahhitlik işi üstlenen şirkete kayyum atandı, şirket iflas bayrağını çekti.

‘Su Temin Projesi’nin, Türkiye Devlet Su İşleri Kuzey Kıbrıs Proje Müdürü Birol Çınar YENİDÜZEN’e bilgi verdi, Kutay İnşaat’ın, projenin deniz geçişi ve Kıbrıs’taki kara yapılanmalarının yüklenicisi olmadığını belirtti.

YENİDÜZEN’e konuşan projenin Anamur Şube Müdürü Ali Çakmak ise, konunun yeni olmadığını ifade ederken, şirkete kayyum atandığını ve işlerin de yürütüldüğünü, projenin aksamadığını ifade etti.


Meltem SONAY

‘Asrın Projesi’ olarak nitelendirilen Türkiye Anamur’dan Kuzey Kıbrıs’a taşınacak su projesinde Türkiye tarafında boru döşeyen Kutay İnşaat 'iflas erteleme' istemi ile mahkemeye başvurdu.

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre, bugüne kadar 500 milyon lirayı aşkın müteahhitlik işi üstlenen şirkete kayyum atandı.
Şirketin yüklenicileri arasında yer aldığı projelerinden en büyüğü, Anamur’dan Kuzey Kıbrıs’a taşınacak su projesi…

 

------------------------------------------------------

Kuzey Kıbrıs Proje Müdürü Birol Çınar: “Türkiye kara yapılanmalarının yüklenicisi… Kıbrıs’la alakası yok”

Asrın Projesi olarak nitelendirilen ‘Su Temin Projesi’nin, Türkiye Devlet Su İşleri Kuzey Kıbrıs Proje Müdürü Birol Çınar, Kutay İnşaat’ın, projenin deniz geçişi ve Kıbrıs’taki kara yapılanmalarının yüklenicisi olmadığını belirtti.
Proje Müdürü Çınar, söz konusu firmanın deniz geçişi ve Kıbrıs’ta yürütülen çalışmalarla bir alakası olmadığını ifade ederken, söz konusu firmanın, projenin Türkiye’deki ayağının kara yapılamalarının ‘Yüklenicilerinden bir tanesi’ olduğunu ifade etti.
Çınar, “Bildiğim kadarıyla Türkiye’deki kara yapılanmalarının büyük kısmı biti. Kutay İnşaat iflas erteleme istese bile sorun olacağını düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

------------------------------------------------------------------

Anamur Şube Müdürü Ali Çakmak: “Kayyum atandı… İşler yürütülüyor”

Projenin Adana Bölge Müdürlüğü, Anamur Şube Müdürü Ali Çakmak ise, konunun yeni olmadığını ifade ederken, şirkete kayyum atandığını ve işlerin de yürütüldüğünü ifade etti.
Projenin işleyişinde herhangi bir değişiklik olmadığını da belirten Çakman, borularının montajının tamamlandığını ve çalışmaların da sonuna gelindiğini aktardı.
Çakmak, “Projede bir sıkıntı yok, şirketin durumu gidişatı etkilemedi” şeklinde konuştu.

‘Ödenmeyen işçiler’ grev yapmıştı
Kutay İnşaat, geçtiğimiz günlerde, işçilerin ödenmeyen ücretleri ile gündeme gelmişti. Projenin temeli Nisan 2011’de atılmıştı.
Anamur’dan Kuzey Kıbrıs ‘a su taşıyacak olan boru hattı işçileri, 2014 yılı Ocak ayında 5 aydır paralarını alamadıkları gerekçesi ile greve gitmişti.

‘Şirketlere kayyum atandı’
Hürriyet’in haberine göre, şirket avukatı İsmail Serkan Yelgin’in İstanbul Anadolu 15. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yaptığı başvuru sonrası mahkeme geçtiğimiz 3 Şubat’ta tedbir kararı verdi.
Şirketlerin borca batık olduğuna hükmedilerek tedbir kararı verildi. Alacaklılara karşı korumaya alınan şirketlere bir de kayyum atandı. Çok sayıda alacaklı şirketin müdahil olduğu davanın bir sonraki duruşması 9 Mayıs’ta yapılacak.

Haberler Haberleri