İsrail ordu kaynakları Katar'da yaşayan Hamas yöneticilerine yönelik suikast operasyonu düzenlendiğini söyledi. Patlamalara ilişkin yetkililerden henüz resmi bir açıklama yapılmazken bölgeden yükselen dumanların görüntüsü paylaşıldı.
Daha sonra İsrail ordusu da saldırıyı resmen üstlendi. Ordu tarafından yapılan açıklamada, "Ordu ve Shin Bet, hava kuvvetleri yoluyla Hamas liderliğine bir saldırı yaptı" dendi.
Üst düzey bir İsrailli yetkili, Doha'daki saldırının Hamas liderlerine yönelik olduğunu açıkladı. Filistinli kaynaklar saldırı sırasında Hamas yetkililerinin bir toplantı yaptığını bildirdi.
Hedef alınan isimler açıklandı
İsrail Kanal 14'e konuşan bir İsrailli yetkili saldırıya ilişkin "Katar'da Khalil al-Hayya ve Zaher Jabarin dahil Hamas liderlerine saldırı düzenledik ve sonuçları bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Hamas ateşkes heyetine saldırıldı
Filistinliler, İsrail'in Doha'da, ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılmasına ilişkin ABD önerisini görüşmek üzere toplanan Hamas müzakere heyetine saldırdığını iddia ediyor. Irak'taki İran yanlısı milislerle bağlantılı “Sabreen News” haber ajansı, olay yerinde 12 patlama duyulduğunu bildirdi.