Hırsızlıktan yakalandı, kaçak da çıktı...

Mağusa’da bir çok iş yerine girerek hırsızlık yapan Kamerunlu zanlı A.F.M yakaladı...

Mağusa’da 2 Ağustos-17 Ağustos tarihleri arasında 5 farklı iş yerine girerek para, sigara, yiyecek, içecek ve dizüstü bilgisayar sirkat eden Kamerun uyruklu 28 yaşındaki A.F.Mbida M tutuklandı. “Dükkan açma” ve “Sirkat” suçlamalarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlının tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Toplam 790 TL çaldı...
Meselenin tahkikat memuru Yılmaz Güney, zanlı A.F.M’nin 2015 yılı Ağustos ayı içerisinde Mağusa’da meydana gelen “Dükkan açma” ve “Hırsızlık” suçlarından dolayı tutuklandığını söyledi. Yılmaz, zanlının 2 Ağustos tarihinde “İncir Altı Meze&Kebap Restoran” isimli işyerinden1 adet dizüstü bilgisayarı, 9-10 Ağustos tarihleri arasında “CL Kafeterya” isimli iş yerinden 150 TL para, 25 karton sigara ve 64 TL değerinde çeşitli yiyecek malzemelerini, 13-14 Ağustos tarihleri arasında “Merkez Kafeterya” isimli işyerinden 220 TL ile SOS Çocuk Köyü’ne ait yardım kutusu içerisinde bulunan 220 TL parayı, 13-17 Ağustos tarihleri arasında “Turizm Kafe” isimli işyerinden 200 TL ile çeşitli yiyecek, içecek malzemelerini ve 14 Ağustos tarihinde ise “Unimar Market” isimli işyerinden ise 2 adet bakım kremi, 1 adet traş jeli, 1 adet vücut bakım kremi ve 10 adet deodorantı çaldığının tespit edildiğini açıkladı.

7 yıldır KKTC’de kaçak...
Polis Memuru Yılmaz Güney, zanlı A.F.M’nin 18 Ağustos tarihinde tespit edilerek tutuklandığını ve zanlının tasarrufunda sirkat ettiği dizüstü bilgisayarın bulunarak emare alındığını söyledi. Zanlının 28 Ağustos 2008 tarihinde KKTC’ye 30 günlük vize ile giriş yaptığını belirten Güney, zanlının halen KKTC’de izinsiz olarak bulunduğunu açıkladı.

Bölgede bir çok faili meçhul olay var...
Mağusa bölgesinde buna benzer bir çok faili meçhul olayın olduğunu belirten Polis Memuru Yılmaz Güney, zanlının faili meçhul olaylarla bağlantısının olup olmadığının araştırılacağını söyledi. Zanlı aleyhine yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Güney, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu kalacak...
Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlının tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Haberler Haberleri