Hırsızlık çetesi yakalandı

Girne-Lapta bölgesinde çok sayıda eve girdikleri tespit edilen 5 kişi yakalandı.

Girne-Lapta bölgesinde çok sayıda eve girdikleri tespit edilen ve isimlerinin baş harfleri S.E, M.A, N.B, M.A ve  M.Y olan 5 kişi yakalandı.

İlk aşamada 25 eve girdikleri ve birçok ziynet eşyası çaldıkları belirlenen şahısların çaldıkları bugün sergilenecek.

Söz konusu kişilerin üzerinde çok sayıda ev anahtarı bulundu. S.E'nin evinde polis İngilizlere at 70-80 anahtar, çok sayıda elektronik eşya ve cep telefonları ele geçirdi.

Gözaltına alınan 5 kişi bugün mahkemeye çıkarılarak 3 haklarında 3 gün tutukluluk verildi.

Biri kadın 10 kişi de, sözkonusu çalıntı malları satın aldıkları gerekçesiyle tutuklandı. “Hırsızlık mal kabulü” suçundan tutuklananlar da şunlar: H.D. (E-42), E.K. (E32), N.A.(K-35), M.N. (E-38), T.Ö.(E-25), Ş.Y.(E-43), Z.U. (E-47), C.A.(E-43), A.K.(E-30) ve H.Y.(E-37). Çalıntı malı satın aldıkları gerekçesiyle tutuklanan 10 kişinin yarın mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

:::

 
S.E’den Yenidüzen’e açıklama:
‘Bu anahtarlar kontrolümüzde olan evlerin anahtarıdır’

“Polis soruşturması sonrasında ortaya konan iddialarla ilgili bilinmeyen bazı unsurlar vardır, bunlar açıklanmadı. Biz inşaat işleriyle ilgileniyoruz ve kontrolümüzde olan evlerin tamir, bakım, temizliklerini yapıyoruz. Polisin bugün (dün) aldığı anahtarlar, bakım tamir yaptığımız evlerin anahtarlarıdır. Hırsızlık yapılan evlerin anahtarları değildir. Bunu yayınlamanızı rica ederiz ve haksız yere insanları yargılamasınlar. Tüm müşterilerimiz bize destek verdi ve polis hakkında suç duyurusunda bulunacaklar. Lütfen bunları internet sayfanızda da paylaşınız ki gerçeği insanlar öğrensin…”
 

 

fotoğraflar: Didem Menteş

İlgili Haberler

Haberler Haberleri