“Hastalar ilaçlarını alabilmek Kuzey’deki eczanelere başvuruyor”

Myestania gravis kas hastalığına yakalananların, çok pahalı olan ilaçlarını alabilmek için tefecilere ya da Kuzey’deki eczanelere başvurdukları iddia edildi

Güney Kıbrıs’ta nadir görülen hastalıklardan myestania gravis kas hastalığına yakalananların, çok pahalı olan ilaçlarını alabilmek için tefecilere ya da Kuzey Kıbrıs’taki eczanelere başvurdukları haber verildi. Fileleftheros gazetesi “Tüm Kıbrıs Nadir Görülen Hastalıklar Birliği”nin düzenlediği bir toplantıda konuşan Myestania Gravis Birliği Başkanı Anna Zannetu, hastaların bazı ilaçlar için Rum Eczacılık Dairesi’den yardım beklerken hayatlarını kaybettiğini söyledi.

Myestania Gravis hastalığına yakalanan 10 hastaya, bir başka ilaçları için yapılan yardımların 2014 yılında kesildiğini belirten Zannetu, hastaların sağlıkları ve hayatları için gerekli olan ilaçlarını alabilmek için ya tefecilere ya da ilacın daha ucuza satıldığı Kuzey Kıbrıs’taki eczanelere gittiğini söyledi.

Zannetu, Kıbrıs Rum tarafında 20 günlük ilaç 333 Euro, 40 günlük ise 666 Euro’ya satılırken, Kuzey Kıbrıs’taki 180 Euro’ya satıldığına dikkat çekti ancak bunun kaç günlük olduğu belirtilmedi. (TAK)

Dünya Haberleri