CTP ‘GÜVENSİZLİK ÖNERGESİ’Nİ SUNDU!

Erhürman: Yasa dışı kararlar alan, şaibeli işler çeviren hükümet yerine ERKEN SEÇİM HÜKÜMETİ kurularak seçime gidilmelidir

Meltem Sonay

CTP, Meclis Başkan Vekiline HÜKÜMETE YÖNELİK GÜVENSİZLİK ÖNERGESİNİ sundu. CTP’nin Güvensizlik Önergesi’ne TDP milletvekilleri ve Bağımsız Milletvekili Mehmet Çakıcı da imza attı.

CTP Genel Başkanı Erhürman, “Bu hükümetin görevde kaldığı her gün gelecek kuşakların haklarından çalınmış bir gündür”, dedi, erken seçim önergesini sundu.

Erührman’ın açıklamaları şöyle: “Sayın Başbakan iki gün önce bir açıklama yaparak 'muhalefet erken seçim önergesini getirsin destekleyeceğiz' dedi. Şunun altını çizmek isterim ki Başbakan erken seçimi uzun süredir dillendiriyor ve bu son açıklama tuz biber ekti. Bir yılını doldurmamış bir hükümetin durmadan erken seçimi gündeme getiriyor olması çok net şekilde hükümetin ülkeyi yönetmeye ehil olmadığını kabul etmesinin göstergesidir. Başbakan yaptığı açıklamalarla herkesten önce kendi hükümetine güvensizlik belirtmiştir. Çünkü ‘ben erken seçim gelirse imzalarım tarihi belirlesinler’ demek ‘ben hükümet olarak programda verdiğim sözleri yerine getirmeyeceğimi anlamış durumdayım’ demektir.
Biz CTP olarak şunu ortaya koyuyoruz; bu hükümete bizim zaten güvenimiz yoktu halkın da kalmamıştır belli ki kendilerinin de kalmamıştır ve bu hükümet bu önergeyi oylayıp hükümeti düşürmelidir. Bir erken seçim hükümeti gündeme gelmelidir çünkü bu hükümet icraatıyla göstermiştir ki menfaat dağıtarak ve yasa dışı işler yaparak seçimde kendine çıkar sağlamaya çalışmaktadır. Bu durum böylesi bir dönemde gideceğimiz seçimin de güvenirliliğini zedeleyebilir. Seçim hükümeti bir an önce kurulmalıdır.
TDP vekilleri ve bağımsız milletvekili Mehmet Çakıcı da önergeye imza atmıştır. Muhalefet olarak birlikte hareket ediyoruz. CTP adına Sayın Başbakanın çağrısını aldık. Bununla birlikte seçim kamuoyunun birinci gündemine taşınmış durudadır. CTP yetkili organların kararlarıyla karar alıp bugün MYK yarın PM’yi toplayıp kararımızı çıkarıp erken seçim için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Biz ciddi bir partiyiz organlarımızla konuşup kararımızı açıklayacağız.
Bu güvensizlik önergesi eğer herkes samimiyse kendileri de hükümetin düşmesini destekler ve tarafsız seçim hükümeti kurulur. Oluşan şartlarla ülke seçime gider. Bizim çok uzun süredir söylediğimiz şey; bu hükümetin görevde kaldığı her gün gelecek kuşakların haklarından çalınmış bir gündür bu süreyi uzatmamak için elimizden geleni yapacağız.”


 

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Meclis’ten alınan bilgiye göre, CTP’nin verdiği Güvensizlik Önergesi bugün gelen evrağa girdi ve milletvekillerine dağıtılacak. Pazartesi günü Meclis Genel Kurulu’nda milletvekillerinin bilgisine sunulacak. Salı günü dikkate alınıp alınmaması Genel Kurul’da oylanacak. Dikkate alınması reddedilirse süreç bitecek. Kabul edilirse, Danışma Kurulu önerge için görüşme günü belirleyecek. Genel Kurul’da görüşüldükten bir tam gün sonra da oylanacak. Oylamada Güvensizlik Önergesi’nin kabulü için 26 oy gerekiyor. (TAK)

Özel Haber Haberleri