Cansu son yolculuğuna uğurlandı

27 yaşındaki Cansu Özkan, bugün öğle namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı

Devrim DEMİR 


Lefkoşa’da dün sabah saatlerinde evinde ölü olarak bulunan 27 yaşındaki Cansu Özkan,  son yolculuğuna uğurlandı. Üç hafta önce Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tüp mide ameliyatı olan Cansu Özkan’ın, otopsisinde ölüm sebebi anlaşılmamıştı. Ölüm sebebi soru işareti kalan talihsiz genç kadının ileri tetkik için kan ve doku örnekleri yurt dışına gönderildi.

Lefkoşa İsmail Safa Camii'nde kılınan öğle namazının ardından düzenlenen Özkan’ın cenazesine Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve çok sayıda üst rütbeli polis mensubu katıldı.
Beklenmedik ölümü ile ailesini ve sevenlerini yasa boğan 27 yaşındaki Cansu Özkan 1995-1998 yılları arasında görev yapan Polis Genel Müdürü olarak görev yapan Atilla Sav’ın torunuydu.

Gerçekleşen otopsinin ardından ölüm nedeni belirlenemeyen Cansu Özkan 17 Ocak tarihinde Londra’ya dönecekti.

Özkan’ın yurt dışında yaşayan erkek kardeşi de aldığı acı haberin ardından Cansu Özkan'ı uğurlamak üzere cenazedeydi.  Anne Ferdiye Sav, taziyeleri güçlükle kabul etti.

Genç kadın, kılınan öğle namazının ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.

Cansu Özkan, önceki gün Lefkoşa Ortaköy’de kalmakta olduğu evde sabah saat 07.00 sıralarında annesi tarafından ölü olarak bulunmuştu. Özkan’a 13 Ocak tarihinde yapılan otopside ölüm nedenine ilişkin her hangi bir tespit yapılamamış, ileri tetkik için kan ve doku örnekleri alınmıştı.

 

İlgili Haberler

Özel Haber Haberleri