Basın Günü için anlamlı ziyaret

Down sendromlu çocukların işletmesini üstlendiği cafede, çocuklar tarafından Kuzey Kıbrıs Turkcell yetkilileri ve basın mensuplarına çay ve kahve ikramı yapıldı.

Kuzey Kıbrıs Turkcell, 11 Temmuz Basın Günü nedeniyle basın mensuplarıyla birlikte Gazimağusa’da İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Eengelli Rehabilitasyon Merkezi’ndeki Down Café’yi ziyaret etti.

Down sendromlu çocukların işletmesini üstlendiği cafede, çocuklar tarafından Kuzey Kıbrıs Turkcell yetkilileri  ve basın mensuplarına çay ve kahve ikramı yapıldı.

Oldukça sıcak bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette basın mensupları ve Turkcell yetkilileri anlamlı bir gün geçirerek çocukların coşkusuna ve neşesine ortak oldular. Sohbetlerin gerçekleştirildiği ortamda çocuklar ziyaretçilerine dans gösterisi ve müzik ziyafeti sundular.

Turkcell  yetkilileri ziyaretin ardından basın mensupları için Gazimağusa’daki Califorian Restoran’da yemek düzenledi.

BARIŞ

Down Café’deki ziyarette konuşan Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Barış, kısa bir süre önce İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde açılan ve ana sponsoru oldukları Down Café’de, 11 Temmuz Basın Günü kapsamında basınla birlikte bir gün geçirmek istediklerini ifade etti.

Barış, bugünkü ziyaretin herkes için anlamlı bir gün olacağını söyledi.

ÖZTENAY

İrfan Nadir 18 Yaş  Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Havva Öztenay da , Turkcell’in kendilerini hiç yalnız bırakmadığını, Down Café’nin açılışına da katkıları olduğunu söyledi.

Down Café’nin önemine dikkat çeken Öztenay, çocukların burada güzel zaman geçirdiklerini,  kendi yaşıtlarıyla birlikte sosyalleştiklerini vurguladı.

Cafenin çocuklara çok şey kattığını vurgulayan Öztenay, açılış amacının da çocukları sosyal hayata kazandırmak, yaşayamadıkları etkinlikleri yaşayabilmelerini sağlamak, ayrıca parayı tanıyarak alışverişte bulunma becerisini kazandırmak olduğunu söyledi.

Öztenay, cafeyi ileriki zamanlarda Gazimağusa’da daha merkezi bir yere taşımayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi. (tak)

Haberler Haberleri