“ Barış Eğitimi” konferansı başladı

Avrupa Eğitim Sendikaları Federasyonu'nun KTÖS, KTOEÖS ve DAÜ-SEN işbirliğinde düzenlenen konferansının ana konusu “ Barış Eğitimi”.

 

Dünyada 173 ülkede 402 üye örgüte sahip Eğitim Enternasyonel’in Avrupa kıtası örgütü Avrupa Eğitim Sendikaları Federasyonu (ETUCE) konferansı başladı.

16 ülkeden akademisyen ve sendikacının katılımıyla 2 gün sürecek konferansta, hoşgörü ve önyargısız eğitim modelleri ele alınacak.

ETUCE’a üye olmasına karşın Güney Kıbrıs baskıları nedeniyle güneyden 3 eğitim sendikasının konferansa katılmaması Kıbrıslıtürk sendika yetkilileri tarafından eleştirildi. Konferansa güneyden sendikal katılım olmamasına karşın bir kısım akademisyen ve sendikacının bireysel düzeyde katılacakları öğrenildi.

VAROĞLU

Salamis Bay Conti Resort Hotel’de bu sabah başlayan konferansın açılış töreninde konuşan KTÖS Başkanı Güven Varoğlu, “Barış Eğitimi” konferansının , yıllarca barışa susamış bir ülke açısından önemli ve isabetli bir konu olduğunu ifade etti.

Konferansın yapılmaması konusundaki baskılara değinen Varol, ETUCE’u dirayetli duruşu nedeniyle kutladı.

Konferansta, bütün eğitim sendikalarının buluşturulmasının, ilişki ve diyalogun güçlendirilmesinin amaçlandığını söyledi.

GÖKÇE

DAÜ-SEN Başkanı Ulaş Gökçe de, “Barış Eğitimi” konferansının engellemeye çalışılmasının konunun ne kadar güncel olduğunun bir göstergesi olduğunu söyledi.

Barışı her yerde konuşmaya hazır olduklarını bildiren Gökçe “Barış nerede konuşuluyorsa bizim orada olmamız gerekiyor. Bunu görev biliriz. Nerede barış konuşuluyorsa orası bizim vatanımız” diyerek Güney Kıbrıs’taki eğitim sendikalarına göndermede bulundu.

Kıbrıs’ın acı dolu bir geçmişi bulunduğunu söyleyen Gökçe, genç kuşaklara; savaşmadan, çatışmadan yaşamanın refah ve zenginlik projesi olduğunun ve savaşa karşı direnmenin öğretilmesi gerektiğini söyledi.

BLOWER

ETUCE Başkanı Cristine Blower de, konferansın, cesurca düzenlenmiş ve ETUCE’nin gurur duyduğu organizasyonlardan biri olduğunu söyledi.

Konferansın barış eğitimi konusundaki birçok soruya yanıt bulmalarına yardımcı olacağını kaydeden Blower, konferansın barışa adım atma açısından çok önemli olduğunu kaydetti.(tak)

Haberler Haberleri