Bakanlar Kurulu kısa sürdü

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Su krizinin görüşülmesi beklenen toplantı yaklaşık yarım saat sürdü.

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Su krizinin görüşülmesi beklenen toplantı yaklaşık yarım saat sürdü.

Başbakan Ömer Kalyoncu toplantı sonrası YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada Bakanlar Kurulu toplantısını ertelediğini açıkladı.

Kalyoncu, ‘Su krizi’ ile ilgili Türkiye ile görüşmelerin sürdüğünü söyleyerek şunları kaydetti; “Bugün TC Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Tuğrul Türkeş ile telefon görüşmem olacak, son aşamaya geldik gibi görünüyor. Son bir girişim yapıyorum, sorunun bugün sonuçlanmasını umut ediyorum. ‘Su metni’nde bir iki değişiklik talebimiz olacak, bu sorun çok uzadı, bugün çözüleceğini düşünüyorum.”

“SON GİRİŞİM…”

Başbakana açıklaması sırasında hükümet ortağı UBP’nin su krizinin bugüne kadar çözülmesi çağrısının anımsatılması üzerine Başbakan Kalyoncu, “Yapılacak olan; bu çerçevedeki son girişimdir. Umarım başarıya ulaşır” dedi.

Bir soru üzerine konunun bugün sonuçlanmasının beklendiğini kaydeden ve“zaten çok uzadı” ifadesine yer veren Kalyoncu,“Türkeş’e devletlerarası yapılacak anlaşmada bir iki noktada değişiklik önerimiz olacak” şeklinde konuştu.

Hatırlanacağı üzere, UBP Genel Başkan Hüseyin Özgürgün’ün 19 Şubat’taki açıklamasında Başbakan Ömer Kalyoncu’ya “su krizini” sonlandırma çağrısında bulunması ve bugünün tarihini vermesi; CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ın geçtiğimiz hafta Türkiye’ye giderek TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından gözler bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısına çevrilmişti.

YD/tak

Haberler Haberleri