Akdoğanda ilk 100 gün

Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif, ilk 100 günü değerlendirdi… “Akdoğan’da yaşamanın ayrıcalık olacağı bir döneme ilerliyoruz”

 

Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif, belediyenin en büyük sorunlarından biri olan su probleminin çözülerek, belediyeye ait en yüksek su kapasitesine sahip kuyuya elektrik enerjisine bağlandığını belirtti. Geçmiş dönemden birikmiş birçok sorunun giderildiğini vurgulayan Latif, belediyenin tahsilat gelirinin % 70’lere çıktığını vurguladı.
Ahmet Latif, Akdoğan Belediyesi’nin ilk 100 günüyle ilgili yapılan icraatları konusunda basın açıklaması yaptı. Şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesinden hareketle yola çıkan belediyenin, tüm bu olumsuzluklara rağmen, verimlilik ve işlevsellik anlamında birçok ilklere imza attığını duyurdu.

Borçlar

Ahmet Latif, 4 Temmuz 2014 tarihli mali raporuna göre belediyenin 2 milyon TL elektrik borcu bulunduğunu, vergi borcunun ise 1 milyon 300 bin TL olduğunu belirtti. Çalışanların yatırılmamış soysal sigorta borcunun 2 milyon 200 bin TL, ihtiyat sandığı yatırımlarının ise 1 milyon 200 bin TL olduğunu ifade etti. Belediyenin 500 bin TL değerinde ödenmemiş faturaları bulunduğunu söyleyen Ahmet Latif, Belediyeler Birliği’ne ise 87 bin TL borç bulunduğunu dile getirdi.

Latif: “En büyük sorun olan su sorunu çözüldü”

İlk iş olarak belediyeye ait en yüksek su kapasitesine sahip kuyuya elektrik enerjisine bağladıklarını aktaran Ahmet Latif, eski idarenin bu kuyuyu jeneratörle çalıştırıp günde 300TL ve yukarısı mazot sarfiyatına sebep olduğunu hatırlattı. Latif, “Biz bağlama bedeli olan 3 bin Sterlinlik tutarı toplam 6 taksite yayarak ödemeye başladık ve şu anda 2 taksit kalmıştır” dedi. Latif, şöyle devam etti:
“Belediye’nin kendi öz kaynakları ile tedarik ettiği suyun, Akdoğan halkına değil bölgedeki bazı hayvancılara peşkeş çekilmesinden kurtarılmıştır. Akdoğan sokaklarında gece saat 11-12’lere kadar su taşınırken günde 60-90 ton su bir başka yerleşim yerinin ağıllarına taşınıyordu. Bu uygulamadan hemen vazgeçildi. Kısa sürede bölgemizde mevcut yeni bir su kuyusuna elektrik ve su hattı döşenerek yeni bir kaynağın depoya aktarılması sağlandı. Şu anda 2 adet yeni su kuyusunun sondaj çalışmaları devam etmekte olup önümüzdeki yaz sezonuna hazırlıklı bir şekilde girmeyi planlıyoruz.
Kaçak su alımı üzerine ciddi ve emin adımlarla gidilmesi sonucu 280 adet (sökük, kırık, atıl vaziyette) su sayacının büyük kısmının yerine montelenmesi tamamlanmak üzeredir.”

Geniş çapta temizlik ve çevre düzenlenmesi yapıldı

Temmuz-Ağustos döneminde Akdoğan’da sokak temizliğinin tamamlandığını belirten Latif, Akdoğan’a ait 3 ana giriş yolunun temizlenerek badana, boya, ağaç budama işlerinin yapıldığını ve halktan takdir toplandığını aktardı.

Yeni mezbaha sözü

Ahmet Latif, yıllardan beri atıl vaziyette olan mezbahamız 2 günlük bir çalışmanın sonucuyla iç ve dış temizliğinin yapıldığını belirterek, elektriğinin çalındığı mezbaha binasının kontrol altında tutulduğunu söyledi. Latif, ileriki yıllarda yeni bir mezbaha yapma sözü olduğunu da hatırlattı.
6 yıl gibi bir zamanda tamamlanamayan şelalenin; eksikleri olmasına rağmen kısa sürede tamamlanıp, çiçeklendirildiğin aktaran Latif, su bağlantısı yapılıp çevre düzenlemesi sağlandığını ve en kısa sürede de elektrik bağlantısının yapılacağını kaydetti.
Köy içerisini ve çevresini çepeçevre kaplayan çöp yığınları ve molozlar kısa sürede kaldırılıp Akdoğan’a yeni bir çehre kazandırıldığını söyleyen Başkan,.4 ayda 750 kamyon molozun kaldırıldığını söyledi.
Akdoğan’da mevcut tüm okullarda eğitim yılı öncesi kökten çevre temizliği, su temini, tuvalet bakım ve onarım, boya ve badana işlerinin yapıldığını söyleyen Ahmet Latif, “eğitime ve çocuklarımıza verdiğimiz değer gün geçtikçe hizmet artırma yoluyla kanıtlanmıştır” dedi.

Sağlık Ocağı yenilendi

Haşerelerle mücadele kapsamında 18-25 Ağustos tarihleri arasında Akdoğan’ın tüm ev ve iş yerlerinin imza karşılığında normal sıhhiye pompaları ile ilaçlandığını kaydeden Latif, Akdoğan Mezarlığına ise yeni bir çehre kazandırıldığını söyledi. Yıllarca atıl vaziyette olan Atatürk büstünün de tüm elektrik tesisatı değiştirilip, çevresinin çiçeklendirildiğini belirten Latif, Sağlık Ocağı’nın da tüm eksiklerinin giderilerek, çevre temizliğin yapıldığını söyledi.

Gelirlerde artış yaşandı

Belediyenin tahsilatlarında artış olduğuna vurgu yapan Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif, bunu verilen hizmetin karşılığı olduğunu vurguladı. Geçmiş yönetimin tahsilat oranının %30-35’lerde iken, şu anki tahsilat oranının %70-75 civarında olduğuna dikkat çeken Latif, “1 aylık çalışma ile Vakıflar Banka’sı ve Kooperatif Merkez Bankası ile anlaşarak belediyemize pos cihazı taktırıp 1 ayda 15 bin TL’lik tahsilat yaptık. Üçüncü pos cihazı takmak için de girişimlerimiz devam etmektedir” dedi.

Salhane ve vidanjör gelirinde %100 artış

Vidanjör gelirinin ise aylık 100-250 TL’lerden 3 bin-5 bin TL’ye yükseldiğini söyleyen Ahmet Latif, % 100’e yakın bir artış yaşandığını vurguladı. Latif, “Belediyemiz tarihinde ilk kez yapılan uygulamayla, belediyenin tüm araçlarına her cuma gerekli tüm bakım, tamir ve servisleri yapılmaktadır. Bunun sonucunda hizmetlerimiz daha verimli ve hızlı hale getirilmiştir” dedi.    

Mazotta büyük tasarruf

Benzin ve mazottan tasarruf etme amacıyla belediyeye 2 adet motosiklet alındığını söyleyen Ahmet Latif, ambarlara kamera sistemi taktırılarak mazot ve belediyenin tüm demirbaşının kontrol altına alındığını söyledi. Belediyeyi devir aldığı zaman aylık mazot giderinin 15 bin-17 bin TL iken şu an aylık giderin 10 -11 bin TL’ye düştüğünü ve araçların günde 8-10 saat arası çalıştığına dikkat çekti.

12 yıl sonra personele maaş ve bayramlıkları aynı anda ödendi

Latif, belediyenin idari yapısı ve personel ödemelerinde düzenlemeler yapıldığını söyledi. Latif, şunları aktardı: “Belediyemizin hantal yapısı değiştirilip, tüm personelin sorumluluklarını, görevini ve üretkenliğini ortaya koyma fırsatı sağlanmıştır. Adama göre iş mantığı değil, işe göre adam aritmetiği ön plana çıkarılmıştır. Dolayısıyla belediyemiz birkaç kişinin tek elinden kurtarılmış oldu. Personele ödenen maaş ve özlük hakları gününde ödenmeye başlanmış olup 12 yılın sonunda ilk kez tüm personele aynı anda maaşları ve bayramlıkları ödenmiştir. 34 yıllık Akdoğan Belediyesi’nde bir tek telefon hattının bulunması işlerin aksamasına ve tek hattan dolayı telefonun sürekli meşgul bulunmasına neden oluyordu.  Biz mevcut hat sayısını 4’e yükselterek halkımızın bize kolayca ulaşmasına olanak sağladık. Alo 185 hattı yakında devreye girip vatandaş 24 saat dilek ve şikâyetini belediyeye aktarabilecektir.


Esnafa olan borçlar ödenmeye başlandı

Yerli ve yabancı esnaflara olan borçların ödenmeye başlandığını da aktaran Ahmet Latif, piyasaya gerekli güveni sağlandığını belirtti. Belediyenin 2 milyon TL’lik elektrik borcu olduğunu hatırlatarak, arıtma tesisi, mezbaha ve dalgıçların birikmiş taksit borçları nedeniyle kesilen elektriklerinin geriye dönük borçlarının ödendiğin ve şu anda taksitlerin aksatılmadan ödenmeye devam ettiğini aktardı.

İkinci Bahar Yaşam Kulübü projesi hayata geçirildi

Akdoğan Belediyesi’nin 65 yaş ve üzeri vatandaşların yaşam kalitesini artırma hedeflerinden biri olan ‘İkinci Bahar Yaşam Kulübü’ projesini hayata geçirildiğin söyleyen Başkan Latif, şöyle devam etti: “Yaşama geçirilen projede bu hizmetlerden yararlanacak 300 civarında vatandaşımız bulunmaktadır. Bu projeyle yaşlılarımız aylık periyodlarla evlerinde sağlık kontrolünden geçirilerek ihtiyaç duyan üyelere berber ve kuaför hizmeti verilecektir. Tüm üyelerimizin doğum günlerinde ve özel günlerde onlara unutulmadıklarını hatırlatmak adına evlerine ziyarete gidilmektedir. İlerleyen günlerde de gezi turları düzenlemeyi amaçlamaktayız.”
Latif, ayrıca Yenilikçi Kadınlar Derneği, Akdoğan Belediye Korosu, tiyatro çalışmaları, sinema gösterimlerinin belediye çatısı altında olup, çağdaş bir kültür salonuna kavuşuncaya kadar çalışmaların belediye binasında yapılmaya devam edeceğini aktardı.

Projeler

Son olarak Ahmet Latif, yapılacak olan projeleri dile getirdi: “Sosyal Aktivite Merkezi, Köy Kadın Kursu Projesi, Her Eve Kesintisiz Su Projesi, Yeşil Alanlar Oluşturma Projesi, Piknik Alanı Projesi, Salhane Projesi,Mevcut belediye parkının tekrardan projelendirilip hizmete sunulması,Sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının yapılması ve denk bütçe oluşturma, araç park yerlerinin oluşturulması, Alo Akdoğan Belediye Hattı ve uygun olan her yere çocuk parkları projesi hayata geçirilmesi planlanıyor”

Haberler Haberleri