‘5 yılda 52 proje’

“Ben Mesaryalıyım… Hayatım boyunca en büyük arzum, bölgeme hizmet etmek” diyen Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, hem projeleri, hem de yaşanan sıkıntıları aktardı

Dila ŞİMŞEK

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, belediyenin genel durumunu, mevcut sıkıntıları, şimdiye kadar yapılan projeleri ve hedeflerini anlattı. Beş senede 52 projenin tamamlanmasının, çok iyi bir başarı olduğuna işaret eden Başkan Öztaş, belediyeye bağlı 7 köy için özveri ile çalışacaklarını kaydetti.

Göreve başladığında, ‘kötü bir miras’ devraldığını dile getiren Öztaş, bunun kendileri için hiçbir zaman mazeret olmadığını belirterek, “Ben Mesaryalıyım… Hayatım boyunca en büyük arzum, bölgeme hizmet etmek, daha iyi koşullar sunabilmek oldu” şeklinde konuştu. Yaşamı boyunca, halk dansları yönetmenliği, ilkokul, dernekler ve benzeri birçok etkinlikte bu bölgede bulunduğunu, amacının ise bölgeye olabilecek en koşulları sağlamak olduğunu vurguladı.

 

KATKI PAYINDA HİZMET ALANI DA DİKKATE ALINMALI…”Mali sıkıntılarla boğuşmasına rağmen başarılı birçok projeye imza attığını ifade eden Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, belediyelerin hizmet verdiği alanın da dikkate alınarak katkı payı olması gerektiğini söyledi.

 

“En büyük sıkıntı maddi…”

Belediyenin en büyük sıkıntısının ise maddiyat olduğunu açıklayan Öztaş, katkı payının çok kısıtlı olduğunu, ancak buna rağmen aynı gayretle çalıştıklarını söyledi.

Göreve geldiği günden bugüne hedeflerinin on katı üzerinde çalışma yaptığını belirten Öztaş, T.C. Kalkınma ve İşbirliği Ofisi katkılarıyla 52 projeye imza atıklarını anlattı.

Öztaş, Belediyede mimar personelin olmamasına rağmen, Propertync Awards 2019 Emlak Sektörü ödül töreninde, Kültür Sanat ve Kongre Merkezi Projelerinin Yılın En İyi Sosyo-Kültürel Çalışma Ödülü'ne layık görüldüğünü ifade etti.

En büyük hedefin bölgede bir üniversite kurulması olduğunu açıklayan Öztaş, iki üniversite ile temas halinde olduklarını bildirdi.

“Beni, insanlar buraya getirdi, onlar seçti”

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, kendisinin aslında siyasi biri olmadığını, ancak bölge insanlarının talebi ile buraya geldiğini ifade etti. “İnsanlarımızı çok severim, kendimi bildim bileli buraya bağlıyım” diyen Öztaş, bölge insanlarının hak ettiği hizmeti vermek için çalıştığını söyledi.

“Çocuk parkımız bile yoktu”

Göreve geldiğinde, Geçitkale ve diğer altı köyde elle tutulur bir çocuk parkı bile olmadığını belirten Başkan Öztaş, ilk işlerinden birinin ise her köye park yapılması olduğunu söyledi. “52 proje, 1976’dan beri hiçbir belediyenin bir dönemde bitirdiği proje sayısı değildir” diye konuşan Öztaş, Belediye personelinin canla başla çalıştığını kaydetti.

PERSONEL SAYISI AZALTILDI… Başkan Öztaş, Belediyenin personel sayısını azalttıklarını, istihdam yapmadıklarını açıkladı. “Şişirilmiş kadro vardı, işe göre personel değil, personele göre iş yaratılmıştı” şeklinde konuştu…

 

“43 personelden 34’e düştük, istihdam yapmadık”

Başkan Öztaş, Belediyenin personel sayısını azalttıklarını, istihdam yapmadıklarını açıkladı. “Şişirilmiş kadro vardı, işe göre personel değil, personele göre iş yaratılmıştı” şeklinde konuştu. Mimar personelinin olmamasının en büyük eksiklerinden biri olduğunu vurguladı. Geçitkale’nin çok kırsal ve nüfusu az bir belde olduğunu belirten Öztaş, “Katkı payını da bu sebeple oldukça kısıtlı alıyoruz. Hizmet verdiğimiz 7 köy, toplamda 140 kilometre karelik bir alan var. Belediye reformu ile bu sorunumuzun çözülmesini umuyoruz. Belediyeler, hizmet verdikleri alan da hesaba katılarak katkı payı almalı” şeklinde konuştu. Belediyenin yaşadığı mali sıkıntılardan dolayı bütçenin sadece maliyet ve personel ödemelerine yettiğini ifade etti. Öztaş, bu sebepten dolayı projelerin Avrupa Birliği ve T.C. Kalkınma ve İşbirliği Ofisi katkılarıyla yapıldığını kaydetti.

Başkan Öztaş’ın ifadeleri devamla şöyle:

“Belediyeyi epey bir borçla aldık. Personelin sosyal sigortaları, ihtiyat sandıkları yatmıyordu, vergi borçları vardı. Bazı personeller, emeklilik maaşlarını alamayacakları için emekliye bile çıkamamıştı. Biz, çalışan herkesin haklarını koruyup ödemelerini yaparak, borçları da kapattık. Emekliye çıkmak isteyen personellere de destek olduk. Önceden, belediye çalışanları asgari ücretin altında maaş alırdı. Şimdi ise, emeklerinin haklarını alıyorlar. Personelimize bayramlıklar, kıyafet yardımları, 1 Mayıs, özel gün gibi birçok maddi destekte bulunuyoruz. Benim düşüncem, işinde mutlu olan, iyi koşullara sahip insanların çok daha büyük bir gayretle çalıştığı yönünde. Bu sebeple çalışanlara olabilecek en iyi koşulları sağlamaya özen gösteriyoruz”.

“Gençlerimiz bölgeden göç ederdi, bunu azalttık”

Başkan Öztaş, bölgenin genç nüfusa sahip olması için arsa verilme yöntemi uygulandığı, ancak kendisinin yaptığı çalışma ile bu arsanın elektrik, su, telefon hattı gibi altyapı ile birlikte verildiğini kaydetti. “İlk kez, gençler de burada ev sahibi olmaya başladı” diyen Öztaş, şehirlerden köye bile göç olduğunu dile getirdi.

“En büyük hedefimiz bölgede üniversite kurulması”

Belediyenin en büyük hedefinin, bölgeye değer katabilecek bir üniversite olduğunu kaydeden Başkan Öztaş, iki üniversite ile temas halinde olduklarını, en kısa zamanda adım atmak istediklerini bildirdi. “Aslında yapmak istediğimiz çok şey var. Açıkçası hedeflerimin birçoğunu da gerçekleştirdim” diyen Öztaş, kapalı bir spor salonu ve organik pazarın da hedefleri arasında olduğunu belirtti. “İlaçsız, GDO’suz üretim yapan, üretilen doğal ürünün adaya satışa sunulacağı bir organik pazar istiyoruz” şeklinde konuşan Öztaş, altyapının iyileştirilmesini hedeflediklerini açıkladı. ‘Engelsiz Belde’ ismi ile bir çalışma başlatan Belediyenin, köy girişlerinden itibaren kaldırımlara özel gereksinimli bireylere uygun yol yapıldığını kaydetti.

“Havaalanı krizimiz var”

Geçitkale Havaalanı’nın ‘geçmiş hükümetlerin yanlış tutumları nedeniyle’ atıl durumda olduğunu ve faaliyete geçemediğini söyleyen Öztaş, “Son günlerde bir hareketlilik var. Umarım bu ciddi bir adım olur ve havaalanımız faaliyete geçer” diye konuştu.

 

Özel Haber Haberleri