Zafer Macila ve Mişon’un

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun organize ettiği ve 1001 Airport Mall’un sponsor olduğu 1.Şevketoğlu Anı Rallisi’ni son Şampiyon Fikri Macila – Mehmet Mişon ikilisi kazandı.


Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun organize ettiği ve 1001 Airport Mall’un sponsor olduğu 1.Şevketoğlu Anı Rallisi’ni son Şampiyon Fikri Macila – Mehmet Mişon ikilisi kazandı.

Son etap öncesi Fikri Macila – Mehmet Mişon ikilisinin 16 saniye önünde olan Mustafa Bulutoğluları – Oktay Çınar ikilisi son etaba arızalı bir şekilde start alınca zaman kaybetti ve ikinci sıraya geriledi. Üçüncü sırada bitiş gören ekip ise Derviş Sütcüoğlu – Harun Çakır ikilisi oldu.

Genel klasmanda olduğu gibi A8 kategorisinde de Fikri Macila – Mehmet Mişon ikilisi ilk sırada yer alırken, ikinci sırada Derviş Sütcüoğlu – Harun Çakır, üçüncü sırada ise Derviş Dizliklioğlu – Ali Kiremitcioğlu ikilisi yer aldı.

N4 kategorisinin zirvesindeki isim ise Musatafa Bulutoğluları – Oktay Çınar ikilisiydi. N4 kategorisinde İkinci sıradaki ekip ise Güner Şevketoğlu – Halil Mulla ikilisiydi. Bu kategoride ikinci sırada götürdüğü yarışı aks sorunu ile bırakmak zorunda kalan ekip Mehmet Kamiloğlu – Murat aşık ikilisi ise ralliden puansız ayrıldı.

Son etaba kadar büyük çekişmeye sahne olan A6 kategorisinin zirvesinde ise Özgür Turan – Mustafa Zaim ikilisi yer aldı. İkinci sıradaki ekip güney kesimden yarışa katılan Nick Kyriacou – Andy Oakley ikilisi oldu. İlk etapta sorun yaşayarak yarışa veda eden Aktan Palabıyık – Akan Palabıyık ikilisi ise bu kategoride finiş göremeyen ekip oldu.

İlk 4 yarışta zafere ulaşan Ömer Yıldız – Mehmet Kasımoğlu ikilisi yaklaşık 1 dakika farkla lider giderken motor arızası yaşadı ve yarıştan çekilmek zorunda kaldı. Üçüncü sırada giderken büyük bir şanssızlık yaşayarak aynı etapta 3 lastik birden patlatan Deniz Denner – Ömer Topcu ikilisi de yarıştan çekilmek zorunda kalırken bir diğer şanssız ekip, elektrik arızası yaşayan ve ikinci sıradayken yarışa veda eden İbrahim Damdelen – Ahmet Behlül ikilisi oldu.

Yarış sonunda ilk sırada yer alan Sadık Bilgimer – Mustafa Nalçakanoğlu ikilisine yapılan itiraz, yarış komiserleri tarafından incelenelerek haklı bulununca, ikili ralliden ihraç edildi.

Spor Haberleri