Yenicami’de Çağdaş krizi

Yenicami’de Turan Altay ile problem yaşadığı öğrenilen, Çağdaş futbolu bırakma kararı aldı

Eren ŞİŞİK
K-Pet Süper Lig’de bu sezon şampiyonluğun en büyük adayları arasında gösterilen Yenicami’de genç futbolcu Çağdaş Arslan kulübü ile ipleri koparma kararı aldı. Teknik direktör Turan Altay ile problem yaşadığı belirtilen Çağdaş’ın futbolu bırakma niyetinde olduğu öğrenildi. Elde edilen bilgilere göre Çağdaş’ın A takımda düzenli olarak çalışmasına rağmen A takımda çok fazla forma şansı bulamadığı için genç takımda oynamak istediğini yönetime bildirdiğini, fakat genç takımda oturmuş ve şampiyonluğa oynayan bir kadro olduğundan dolayı Çağdaş’ın bu talebini genç takımın teknik heyetinin reddettiği öğrenildi.

A2 takımda oynamak istedi, kabul edilmedi
Kendisini futbolu bırakma noktasına getiren olayın nasıl geliştiğini aktaran Çağdaş, geçtiğimiz hafta oynanan Hamitköy maçından önce Yenicami’nin yardımcı antrenörü Evren Gayır’ı telefonla aradığını ve ona Turan Altay’ın kendisine olan yaklaşımı ve tavrından dolayı rahatsız olduğunu söylediğini belirtti. Arslan, bu sebeple Evren Gayır’a futbolu bırakmak istediğini söylediğini ve Gayır’ın da “Ben Turan Hoca’yla konuşacağım” dediğini belirtti.
Bu konuşmanın ardından Altay’ın kendisini telefonla aradığını belirten Çağdaş, Altay’la çok kısa bir görüşme gerçekleştirdiğini söyledi. Çağdaş, daha sonra A2 takımının antrenörü Emre Perçinci ile görüştüğünü ve A2 takımında forma giymek istediğini Perçinci’ye söylediğini ifade etti. Perçinci’ye de Evren Gayır’a söyledikleri anlattığını belirten Arslan, Turan Altay ile kafalarının uyuşmadığını söyledi.

“Altay sözlerini tutmuyor”
Turan Altay’ın sporcu toplantısında oyuncularına nasihat ettiğini ve uyarılarda bulunduğunu belirten Arslan, Altay’ın uyarılarda bulunmasına rağmen bunu uygulamaya koymadığına inandığını söyledi. Kendisinin en çok parlayacağı dönemde, çok da iyi bir form grafiği yakaladığı bir dönemde yedek kulübesine hapsedildiğini ve Turan Altay’ın kendisine olan tavırlarından rahatsızlık duyduğunu belirten Çağdaş Arslan, Yalova maçını örnek göstererek; oyuna girdikten sonra oyunun kaderini değiştirdiğine inandığını söyledi.

“Yönetimden kimse beni aramadı”
Kendisine yönetim tarafından ceza verileceğini duyduğunu aktaran genç futbolcu, futbolu bırakma kararı aldığı günden beri kendisini Yenicami yöneticilerinden kimsenin aramadığını söyleyerek “Bir Allah’ın kulu bile beni arayıp senin derdin nedir diye sormadı” dedi. Çağdaş, yönetimden kimsenin kendisine yol göstermediğini ve futbol oynamasının engellendiğini söyleyerek, en azından transfer dönemine kadar A2 takımında forma giymek istediğini yönetime ilettiğini fakat yöneticilerin “sen futbolu bıraktın, artık oynayamazsın” şeklinde cevap verdiğini kaydetti. Kendisini Uğur Sönmez ve Ünal Kaya dışında kimsenin aramadığını da aktaran genç futbolcu, yükselişe geçeceği bir dönemde önünün tıkanmaya çalışıldığını söyledi.

Avcan: “Altay, Çağdaş’a her zaman yardımcı oldu”
Genç futbolcu Çağdaş Arslan’ın durumu ile ilgili gazetemize bilgi veren Yenicami kulüp başkanı Bülent Avcan, Çağdaş’ın bu kararı almadan önce antrenmanlara düzenli olarak katıldığını ve genç futbolcunun Turan Altay ile bir problemi olmadığına inandığını söyledi. Avcan ayrıca, Turan Altay’ın Çağdaş’a her konuda yardımcı olduğunu söyleyerek “Turan Hoca gerek eğitim hayatında, gerekse de özel hayatında Çağdaş’a sürekli nasihat verdi ve yardımcı olmaya çalıştı” diye konuştu.
Çağdaş’ın ani bir kararla kendilerini arayıp futbolu bırakmak istediğini söylediğini belirten Avcan, “Çağdaş, bizi arayarak bir sene izin istedi ve futbol oynamak istemediğini söyledi” diye konuştu. Avcan,  Çağdaş’ın kendi isteğiyle bu kararı aldığını belirterek, kadro dışı bırakma gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Spor Haberleri