Skandal!

Ercan Havaalanında, Türkiye’ye götürülmek üzere güreş kafilesinde yer alan sporcularının çantalarına direnç arttırıcı ve enerji verici içerikli olduğu belirtilen ilaçlar bulundu

YENİDÜZEN Özel

Türkiye’de yarışmak için dün sabah adadan ayrılan güreş kafilesinde yer alan 13-14 yaş grubu sporcuların çantalarında sporcu direncini arttırıcı ve enerji verici içerikli olduğu tespit edilen ‘Tonotil Plus’ ve ‘Mangesium 2’ adlı 10 adet 10’lu, 5 adet 20’li paketlerde ilaçlar bulundu. Başkası tarafından konduğu belirtilen ilaçlarla ilgili olarak kafile ile birlikte yer alan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Sporları Uzmanı Levent Ilgın, verdiği savunmada ilaçların çocuklar için olmadığını, Türkiye’deki sporcular için olduğunu belirttiği ileri sürüldü. Güney Kıbrıs’tan alındığı tespit edilen ilaçlara gümrük görevlileri ileri tahkikat için el koyarken, Dopingle Mücadele Kurulu Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Pehlivan, söz konusu ilaçların yasaklı madde içerip içermediğini, etken maddesinin tam olarak ne olduğunu henüz belirlemediklerini belirtti.

Türkiye’deki sporcular için
Dün sabah Ercan Havaalanı’nda polisin yurt dışına müsabakalara gitmek için hazır bulunan güreş kafilesinde yer alan sporcuların çantalarında X-Ray cihazı ile bazı ilaçlar bulduğu öğrenildi. Bunun üzerine polisler, gümrük görevlilerini çağırırken, gümrük görevlileri yaptıkları inceleme sonrasında söz konusu ilaçlara, ülkeye nasıl girdiğini ve izinli olup olmadıklarını tespit etmek amacı ile ileri tahkikat yapmak üzere el koydu. Görevliler ayrıca Dopingle Mücadele Kurulu Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Pehlivan ile iletişime geçti. Kafile ile beraber olan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Sporları Uzmanı Levent Ilgın verdiği ifadede, ilaçların kafilede yer alan sporcular için olmadığı, Türkiye’deki sporcular için olduğunu belirttiği ileri sürüldü. Ilgın’ın uçuş biletinin iptal edildiği ve kafile ile birlikte yurt dışına gitmesine izin verilmediği öğrenildi.

İçeriğinde yasaklı madde olup olmadığı araştırılacak
YENİDÜZEN’e açıklamada bulunan Dopingle Mücadele Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Pehlivan, el konulan ilaçların yasaklı madde içerip içermediğine dair şu anda kesin birşey söylemenin doğru olmadığını, etken maddesinin tam olarak ne olduğunu henüz belirlemediklerini kaydetti. Pehlivan, ‘Tonotil Plus’ ve ‘Magnesium 2’ adındaki ilaçların Güney Kıbrıs’tan temin edildiğinin tespit edildiği ve sporcu direncini arttırıcı ve enerji verici içerikli olduğu bilgisini edindiklerini belirtti.

Spor Haberleri