Mamalı BAĞIMSIZ ADAY

TDP Milletvekilliği adaylığından istifa eden, önceki gün istifasını geri çeken Barış Mamalı’nın dün akşam yayınlanan TDP Milletvekilliği listesinde ismi yer almadı.

Barış Mamalı bugün yaptığı  yazılı açıklamada 28 Temmuz Erken Genel Seçimine bağımsız aday olarak katılacağını açıkladı.

Mamalı açıklamasında şunları kaydetti:

“Bugün saat 14:30’da Lefkoşa İlçe Seçim Kurulu’na tarafımdan “Bağımsız Milletvekili Adaylığı” için başvuru yapılacaktır. Aday olma gerekçelerim ile son yaşanan olaylar hakkında kamuoyuna gerekli bilgiler de aktarılacaktır”.

****

TDP Milletvekilliği adaylığından istifa eden, önceki gün istifasını geri çeken Barış Mamalı’nın dün akşam yayınlanan TDP Milletvekilliği listesinde ismi yer almadı. Mamalı gündüz vakitlerinde şu açıklamayı yapmıştı:
“TDP tabanı, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne inanan temiz, dürüst insanlardan oluşmaktadır.
Son günlerde yaşanan bazı olumsuz olaylar ve uygulamalar karşısında duyduğum derin rahatsızlık beni milletvekili adaylığı ile partideki görevlerimden istifa etme noktasına getirmiştir.
Yazılı istifa dilekçemi sunduktan sonra partilimiz olan ve olmayan insanların şahsıma karşı ortaya koyduğu beklenmedik olağanüstü sevgi, saygı ve destek yanında bana bağlanmış olan umutların yoğunluğu, şahsen vicdanımı rahatsız ederek beni istifa noktasında kararımı tekrar gözden geçirmeye sevk etmiştir.
Bu durum karşısında milletvekilliği adaylığından istifa etme yönünde almış olduğum kararı vicdani gerekçelerle geri almak zorunda kalmış bulunmaktayım.
Bu bağlamda seçim süresince yaşayabileceğim her türlü parti içi olumsuzluğu dahi göze alarak sırf partim ve halk için seçimlere katılma kararı aldığımı deklare ederim. 
Bu süreçte yaşamış olduklarım, ülkemizdeki seçim sisteminin kökten değiştirilmesinin farz olduğunu bana bir kez daha kanıtlamış oldu.
Konunun medyaya yansımış olmasından ötürü bu açıklamayı kamuoyuna yapmak zorunda kaldığımı da belirtmek isterim.
Kamoyuna sevgi ve saygılarımı sunarım.”YD

Siyaset Haberleri