İskele Ali Kılıç hocasını uğurladı

1960 – 70 yıllarında Kıbrıs Türk futboluna futbolcu olarak, 1974 sonrası ise kulüp başkanı olarak hizmet eden, DAÜ hazırlık okulunun kurucusu Ali Kılıç dün İskele’de toprağa verildi

Hüseyin KIRAL

Kıbrıs Türk sporuna hem aile olarak hem de kişisel olarak uzun yıllar hizmet eden Ali Kılıç dün toprağa verildi.
1960-70’li yıllar arasında Larnaka Gençler Birliği’nde kardeşleri ile birlikte top koşturan, 1974 sonrası top koşturduğu kulüpte başkanlık yapan ve kendisinin yetiştirdiği dört çocuğu ile birlikte Kıbrıs Türk futboluna hizmet eden Larnaka’nın değerli İngilizce öğretmeni Ali Kılıç’ı son yolculuğunda sevenleri yalnız bırakmadı.
Uzun yıllar Larnaka Bekirpaşa Lisesi’nde İngilizce öğretmenliği yapan ve bu görevden emekli olan Ali Kılıç hoca için Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Hazırlık Okulu önünde ve Gençler Birliği Spor Kulübü önünde törenler düzenlendi. Törene İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musalar, G.Birliği kulüp başkanı Mustafa Gülcan, yönetim kurulu, teknik heyet ve futbolcuların yanı sıra yurdun dört bir yanından yetiştirdiği öğrencileri, sevenleri ve birlikte top koşturduğu arkadaşları katıldı. Ali Kılıç hoca İskele Cami’inde kılınan cenaze namazının ardından ailesi ve sevenleri tarafından İskele Kabristanlığı’na götürülerek defnedildi.

Spor Haberleri