Başkan adayı yine çıkmadı

Çetinkaya’da dün akşamki olağanüstü genel kurulda eteklerdeki taşlar dökülmesine karşın kulüpsüz yine sahipsiz kaldı

Necmi BELGE

Başkan Cemal Bulutoğulları’nın istifası ile bir ayı aşkındır devam eden Çetinkaya Türk Spor Kulübü’nde dün akşam olağanüstü genel kurulda da başkan adayı çıkmadığı için olağanüstü genel kurul bu kez de 26 Kasım 2014 Çarşamba akşamı saat 17.30’a ertelendi.
Dün akşam, kulüp lokalinde yer alan olağan üstü genel kurul, diğer genel kurullardan daha kalabalık olmasına hatta, eski başkanların büyük ilgi göstermesine rağmen, başkan adayı çıkmaması üzerine, sadece Çetinkayalıların eteklerindeki taşları dökmelerine neden oldu.
Divan Kurulu’nda başkan Bülent Dizdarlı, Ferdinç Kılıç ile geçtiğimiz pazartesi başkan adaylığını açıklayan ancak, salı gecesi jet hızıyla başkan adaylığını geri çeken Sonat Altuğ de yer aldı.
Bu arada, Divan Kurulu Başkanı Dr. Bülent Dizdarlı’nın elinde bir kilit ile genel kurula katılması dikkati çekerken,  bu konunda Dizdarlı’nın yaptığı konuşmada kulübün kapısına kilit vurmak amacıyla değil, kimsenin gücünün Çetinkaya’ya kilit vurmaya yetmeyeceği mesajını vermek için kilit ile toplantıya katıldığını söyledi.
Dizdarlı, Birleşmiş Milletler tutanaklarına Kıbrıs’ta Türk varlığını kanıtlamak için giren tarihi Çetinkaya’nın bu duruma düşmesinin sadece, Çetinkayalılar tarafından değil, tüm toplum tarafından düşünülmesi gereken bir husus olduğunu söyledi.
Çetinkaya gibi, kurumların kapanması ile Kıbrıs’ta Türk varlığının tehlikeye girdiğini ifade eden Dizdarlı, Kıbrıs Türk Hava Yolları gibi, Çetinkaya’nın da kapanmasının bu kaçınılmaz sonu hazırlayacağını sözlerine ekledi.
Dizdarlı’dan sonra, söz alan Divan Kurulu üyesi Ferdinç Kılıç, bütçede sadece 600 TL’nin kaldığını açıkladı.

Futbolcular çok üzüntülü
Bu noktada, futbolcular adına söz alan kaptan Tunç Özgürgün, futbolcular olarak kendilerinin bu düşülen durumdan çok üzüntü duyduklarını belirtti.
Medyada, kendilerine haksız suçlamalarda bulunulduğunu ifade eden Özgürgün, takımı ayakta tutmak için futbolcular olarak,  her türlü özveride bulunmaya hazır olduklarını söyledi.
Farklı yenilgilerde, örneğin 6-0 gibi ağır sonuçlardan sonra, bir futbolcu olarak değil, bir Çetinkaya sempatizanı olarak çok üzüldüklerini ve insan içine çıkamadıklarını belirten Özgürgün, ilk devrenin sonuna kadar büyük özverilerle sahaya çıkacaklarını ancak, bir an önce başkan ve yönetim kurulunun seçilmesini istediklerini sözlerine ekledi.

Futbolculardan fedakarlık istendi
Daha sonra, eski başkan Cemal Bulutoğulları, Ömer Arhun ile Öner Cambaz görüşlerini açıkladı.
Öner Cambaz, yaptığı konuşmada çok zor günler yaşayan Çetinkaya’da, futbolcuların yarı maaşa oynamaları konusunda fedakarlık yapmalarını istedi.
Bu arada, başkan adaylığına soyunan ancak, futbolcular ile anlaşamadığı gerekçesiyle, başkan adaylığını geri çeken Mehmet Tatar, adaylıktan vazgeçme nedeninin, öngörülen 500 bin TL’lik bütçe ile kendi öngördüğü bütçe arasında 250, bin TL fark olması olduğunu söyledi.
Bu arada, futbolcular ile olan anlaşmazlığın en büyük nedenin, Mehmet Tatar’ın, futbolculara şimdiki aldıkları maaşların yarısını teklif etmesi olduğu genel kurulda belirtildi.
Bu konuşmaların ardından, başkan adayı bulunması temennisiyle genel kurul 26 Kasım 2014 Çarşamba gecesi saat 17:30’da yapılması oybirliği ile kabul edildi.

Spor Haberleri