Rotary, 'Çocuk Felci'ni ortadan kaldırmak için çalışıyor

“24 Ekim Dünya Çocuk Felci” günü dolayısıyla ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

“24 Ekim Dünya Çocuk Felci” günü dolayısıyla ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Girne St. Hilarion Rotary Kulübü, hastalığa karşı farkındalık yaratma ve Polio yararına yardım toplamak amacıyla çeşitli aktiviteler düzenledi. 20 Ekim’de, Girne St. Hilarion Rotary Kulübü başkanı Sertaç Gümüş, “End Polio Now” sloganını taşıyan kırmızı tişörtüyle Lefkoşa Maratonu’nda 10 Km koştu. Aynı gün, kulübün başkan ve üyeleri, "End Polio" baskılı kırmızı tişörtleri ile 4 Km yürüyüşüne katıldı.

Yürüyüş sırasında, kulübün 2019-20 başkanı Bedia Kale, yerel bir televizyon kanalı ile kısa bir röportaj yaptı ve Polio farkındalığı ve Girne Rotary Kulübü ve St. Hilarion Rotary Kulübü'nün faaliyetleri hakkında konuştu.

24 Ekim 2019 tarihinde Girne St. Hilarion Rotary Kulübü ve Girne Liman Rotary Kulübü ile birlikte "End Polio" temalı ortaklaşa bir yemek düzenledi. Etkinlikten elde edilen gelir, Rotary Polio Fonu'na bağışlandı. Yemekte,  1960'lı yılların başında sadece 1,5 yaşındayken çocuk felcine yakalanan İnci Erdemel hastalıkla ilgili yaşadıklarını ve zorluklarını paylaştı..

 Aynı gün, İnci Erdemel ve Alev Alp, BRT1 TV’de Can Gazi’nin ‘’A Cup of Conversation’  programının çekimine katıldılar. Program 6 Kasım 2019’da BRT1 TV de yayınlanacak.

Bu arada “End Polio” farkındalık afişleri, Lefkoşa’nın birtakım otobüs duraklarında sergilendi.

Yaşam Haberleri