24. İstanbul Caz Festivali Başlıyor

Festival bu yıl, 4-20 Temmuz tarihleri arasında, cazın duayen isimlerinden yeni keşiflere 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’un 20 farklı mekânında ağırlayarak farklı konser deneyimleri yaşatmaya devam edecek.

Ersin Kaşif

24. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ’NDE ŞARKILAR KONUŞACAK

Değerli Adres müzik okurları, heyecanla dolu hareketli günlere bir ay kaldı. Malum, İstanbul o günlerde çok kalabalık olacak. Onun için, otel ve uçak rezervasyonlarınızı erken yapmanız lehinize olacak. Türkiye’nin en önemli ve büyük müzik festivali olan İstanbul Jaz Festivali bu yıl yine birçok dünyaca ünlü müzisyeni ağırlayacak.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenecek 24. İstanbul Caz Festivali, yine yenilikçi ve keşiflerle dolu bir programla müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festival bu yıl,  4-20 Temmuz tarihleri arasında, cazın duayen isimlerinden yeni keşiflere 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’un 20 farklı mekânında ağırlayarak farklı konser deneyimleri yaşatmaya devam edecek. İleriki haftalarda da İstanbul Jaz Festivali ile ilgili bilgilere sayfamızda yer vereceğiz. Festivalde dinleyeceğiniz sanatçılardan bazıları  ise şu şekilde: 

FATOUMATA DIAWARA & HINDI ZAHRA

17 Temmuz Pazartesi, 21:00, The Grand Tarabya Panorama Terrace

Caz ve dünya müziğini benzersiz bir biçimde harmanlayan Zahra, sıcak ve ritmik bir caz ve dünya müziği akşamı için “Olympic Cafe Tour” projeleri kapsamında bir arada. Tutkulu kadın vokallerin gücüyle aklınızı başınızdan alacak bir akşam yaşamaya hazır olun!

DEE   DEE   BRIDGE   WATER

18 Temmuz Salı, 21:00, The Marmara Esma Sultan Yalısı

Üç Grammy ödülü, yedi adaylığı, The Wiz müzikaliyle bir de Tony ödülü bulunan, Motown Records efsanesinin başrol oyuncularından Dee Dee Bridgewater, doğduğu şehir Memphis’in müzikal mirasına saygı duruşu niteliğindeki özel projesi ile festivalde müzikseverlerle buluşacaklar. Festival daha birçok sanatçıya ev sahipliği yapacak ve bizler de sayfalarımızda dünyaca ünlü bu sanatçılara yer vereceğiz.

 

Dergiler Haberleri