YARGILANIYORUZ: KÜLLİYEN MAHKEMEYE!

13 ve 21 Kasım tarihlerinde, Mağusa ve Lefkoşa’da görülen 7 siyasi davada toplam 18 eylemci ve sendikacı yargılanıyor




 

 

Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası’nın, (DAÜ-SEN), DAÜ’nün üniversite öncesi eğitim kurumlarının işletmesinin devrini protesto amacıyla gerçekleştirdiği eylem sırasında tutuklanan DAÜ-SEN yöneticilerinin yargılanmasına 13 Kasım, aralarında KTAMS, Barikat, Baraka ve YKP üyelerinin de bulunduğu 6 eylemcinin yargılandığı “19 Temmuz Davası”na ise, 21 Kasım tarihinde devam edilecek.

 

Yargılanıyoruz.org’dan konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle;




YARGILANIYORUZ: KÜLLİYEN MAHKEMEYE!

 

13 ve 21 Kasım tarihlerinde, Mağusa ve Lefkoşa’da görülen 7 siyasi davada toplam 18 eylemci ve sendikacı yargılanıyor.

Baskı ve yıldırma politikaları kapsamında gözaltına alınıp yargılanan dostlarımızla dayanışmak, mahkeme sürecinin onları ayrıştırıp yalnızlaştırmasını engellemek, yargılananları sahiplenip “yargılanan hepimiziz” demek için: külliyen mahkemelere!

 

13 KASIM: MAĞUSA’DA DAK DAVALARI

13 Kasım Salı günü, Mağusa Kaza Mahkemesi’nde 5 ayrı davada, aralarında KTOEÖS ve DAÜ-SEN üye ve yöneticilerinin bulunduğu 10 sendikacı, akademisyen ve aktivistin, 21 Haziran 2011'deki DAK eylemi sonrasında açılan ceza davalarında yargılanmalarına devam edilecek. Saat 10:30’da başlaması beklenen davalarda Tahir Gökçebel, Ulaş Gökçe, Hasan Ulaş Altıok, Hüseyin Özkaramanlı, Ercan Hoşkara, Hamit Caner, Hüseyin Demir, Fikret Civisilli, Cemil Sarıçizmeli ve Barış Eseller aleyhine “polisi görevden men”, “polisi darp”, “mülke tecavüz”, “kasti hasar” gibi çeşitli iddialarla getirilen davalar görüşülecek.

 

Hatırlanacağı üzere, geçen celse Yargıç Banu Soyer’in Savcılığa bu davaların geri çekilip çekilmeyeceğini sorması, Savcının da şikayetler geri çekilirse davayı geri çekmeye hazır olduklarını söylemesi üzerine şikayetçilerin dinlenmesi için davalar 13 Kasım’a ertelenmişti.

 21 KASIM: LEFKOŞA’DA 19 TEMMUZ DAVALARI

 21 Kasım Çarşamba günü Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde, 19 Temmuz günü KTAMS ve KTHY önünde yapılan göz altılara ilişkin açılan 2 ayrı dava görüşülecek.

19 Temmuz 2011 tarihinde KTHY önünde Tayyip Erdoğan'ın adaya gelişini ve Ankara'dan dayatılan politikaları protesto ederken gözaltına alınan 6 eylemci hakkında açılan davada, sanık eylemciler Şevki Yoldaş, Salih Batak, KTAMS üyesi Bülent Kurt, Marksist Barikat’tan Ahmet Cenkler, Baraka Aktivisti Mustafa Keleşzade ve YKP yürütme kurulu üyesi Nevzat Hami “polisi görevinden men” ve “polisi darp” iddiaları ile suçlanıyorlar. Bu davada savunma avukatları, yargılananlarla ilgili delillerin duruşma başlamadan önce Savcılık tarafından yargılanacak kişilere verilmesini talep etmiş, Savcılığın ise bu yönünde herhangi bir niyet belirtmemesi üzerine, Mahkeme savunmanın talebinin değerlendirilmesi için davayı 21 Kasım’a ertelemişti.

 KTAMS binasına polisin girmesi üzerine gözaltına alınan ve “polisi darp” ve “polisi görevinden men” iddiasıyla suçlanan Devrim Barçın ve Ayça Soygür Çıralı davası ise sağlık raporu sunulması üzerine 21 Kasım’a ertelenmişti...

 Bu davalarda yargılananlar toplum adına yargılanmaktadır; onlar şahsında yargılanan hepimiziz. 13 Kasım Salı Mağusa Kaza Mahkemesinde saat 10:30’da, 21 Kasım Çarşamba Lefkoşa Kaza Mahkemesinde saat 9:00’da başlayacak davalarda orada olalım, yargılananlarla dayanışalım!

 Biz Yargılanıyoruz.





DAÜ-SEN BASIN AÇIKLAMASI

 

Ülkemizde görülmedik felaketler açan UBP Hükümeti’nin Mağusa Şubesi DAÜ’deki peşkeşlere, haksızlıklara karı mücadele eden DAÜ-SEN ve KTOEÖS yöneticilerinin yargılanmasına yarın Mağusa Kaza Mahkemesinde devam edilecek. Şikayetçilerin dinleneceği duruşma saat 10.30’da başlayacak.

Yargılananlar, kamunun mallarını ahbap-yandaşlara üstüne para vererek peşkeş çekenler değil. Sanık kutusunda olanlar insanları işten atıp; en son model Mercedes makam aracı alan Rektör Prof.Dr. Abdullah Öztoprak da değil. Yarın kendini savunacak olanlar kişisel çıkarları için her türlü yöntemi kullanıp halkımızı perişan edenler de değil. Yarın, tüm bunlara karşı duranlar yargılanacak. Bu tarihi duruşmaya tanık olmak isteyen tüm yoldaşlarımızı 13 Kasım 2012, Salı günü saat 10.30’da Mağusa Kaza Mahkemesine bekliyoruz.

Durmadan, yeniden, daha inançlı, daha kararlı ve daha yüksek sesle tekrarlıyoruz: Siz haramilerden korkmuyoruz.


YKP, DAÜ-SEN İLE KTOEÖS’E DESTEK BELİRTTİ



Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), yarın davaları görülecek DAÜ-SEN ve KTOEÖS ile dayanışmak, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkmak ve “baskıya karşı direnme hakkını” sahiplenmek için Gazimağusa mahkemesi önünde olacağını bildirdi.

YKP’den yapılan açıklamaya göre, saat 10.00’da mahkeme önünde toplanacak partililer, “baskılar karşısında susmayacağını, direnmeye devam edeceğini, direnenlerle birlikte dayanışma içinde olacağını” vurgulayacak.

YKP, Baraka Kültür Merkezi ile Belediye Emekçileri Sendikası’na da destek belirtti.

 

 

 

 

 

 





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arşiv Haberleri