Size 100 puanlık bir soru:
Aylardır maaşsız bırakılan, yatırımları yapılmayan, perişanları oynayan LTB çalışanlarının dün yaptığı eylemi siz nasıl tanımlarsınız?
a. Açlığa mahkum edilmiş insanların öfkesi
b. Hakları gaspedilmiş, borç batağına gömülmüş emekçilerin haklı isyanı
c. Her türlü özveriye rağmen sürekli aldatılan insanların tepkisi
d. Terörist eylem
Yanıtınız nedir?
Sizin yanıtınızı bilmem, ama yukarıda adı geçenlerden biri ‘d’ şıkkını seçti.
Yani kandırılmış, aç bırakılmış insanlara ‘terörist’ dedi!
**
100 puanlık bir soru daha...
Bu ülkeyi ve Lefkoşa’yı yöneten siz olsaydınız, aylardır çöplük, lağım, haşare içinde yaşamaya terkedilen başkentin durumundan sonra halkın karşısına nasıl çıkardınız?
a. Utanarak çıkardım
b. Hem utanarak, hem sıkılarak çıkardım
c. Sokağa hiç çıkmazdım
d. Birşey olmamış gibi sırıtarak çıkardım
Yanıtınız nedir?
Sizin yanıtınızı bilmem, ama yukarıda adı geçenler ‘d’ şıkkını seçiyor.
Yani hem sokağa çıkıyor, hem de sırıtıyor!
**
Alın size bir soru daha:
Ülkeyi artık yönetemeyen Başbakan ve hükümetin bütün üyeleri ve Lefkoşa’yı çok uzun süredir yönetemeyen Belediye Başkanı ve de belediyenin bu hale gelmesinde sorumluluğu olan UBP’li meclis üyelerinin yerinde siz olsaydınız ne yapardınız?
a. İstifa ederdim
b. İstifa eder, siyasetten de ilelebet çekilirdim
c. İstifa eder, siyasetten çekilir, memleketten kaçardım
d. Hiçbir şey olmamış gibi yaşamaya devam ederdim.
Yanıtınız nedir?
Sizin yanıtınızı bilmem, ama yukarıda adı geçenler ‘d’ şıkkını seçiyorlar.
Yani ‘hiçbir şey olmamış’ gibi davranmayı!..
**
Önce KTHY çalışanlarını bu hallere getirdiniz. İşsiz, aşsız, geleceksiz bıraktınız. Sürüm sürüm süründürdünüz.
Sonra diğer KİT’lerdekilere göz diktiniz. “Bu insanlar ne yer, ne içer, çocuklarını nasıl besler?” gibi çok basit ve insani konuları hiç, ama hiç düşünmediniz.
Lefkoşa Belediyesi’ni batırdınız, batırılmasına göz yumdunuz, ‘batacak’ diyenleri horladınız, tehdit ettiniz.
Ve şimdi de aç insanların eylemini ‘terör’ diye niteliyorsunuz.
‘Yazık’ bile demiyorum artık!